Alapítvány

#349439 Hozzászólás

Alapítvány

Alapítványt csak a ténylegesen résztvevõkbõl érdemes alapítani, akik természetesen érdekeltek, érintettek is a témában. Ha ez csak egy személybõl áll, akkor egybõl, nem gond. De nem célszerû egy túlzottan nagy fõs társaságot létrehozni. Ez nem jelenti azt, hogy pártoló tagok nem lehetnek akár nagyon sokan is. De az alapítvány akkor a legpraktikusabb, ha csak a legérintettebek szûk körébõl áll, akik a leginkább tesznek is az ügyért. S persze konyítanak is hozzá, pl. értenek a lovakhoz, meg a lovagláshoz, lovassporthoz.
Teljesmértékben függetlennek kell lenni a politikától, de ugyanakkor bármely politikai párttal tartani kell a kapcsolatot, oly’ mértékben, ameddig az alapítvány szakmai érdekei megkívánják. Minden politikai párt képviselõje elõtt nyitottnak kell lenni, de függetlenek is tõlük – csak a szakmai dolgok kellenek és az érintett országokban, területeken áthaladva a segítségnyújtási lehetõség megoldása.
Az indulással kapcsolatosan jó a meglátásod. Inkább egy nyári indulás, akár július – augusztus körül, ha novemberre túl lehet jutni Kazahsztánon és Üzbegisztánon. Türkmenisztán és Irán már szerintem november és december körül elviselhetõbb, majd Törökország decemberben és januári hazaérkezés meg elmegy. De ha augusztusban éri el a csapat Iránt és Törökországot, akkor lehet majd lihegni a forróságtól. Vagy még elõrébb hozni, április – május, vagy június hónapra az indulást, s akkor talán a szeptember októbber hónap lesz a melegebb területeken, s november körül már haza lehet érni. De ezt végig kellene pontosabban határozni. Mennyi távolságot lehet a lovakkal naponta megtenni? Ezt átlagosan érdemes tudni, azaz ebben sivatagos területtõl kezdve, zord hegyekig, forró napoktól hideg esõs idõszakokat is figyelembe véve. Az út 10 ezer km feletti, de inkább közelíti a 15 ezer km-t. Bár nem tudom, hogy Mongolia melyik részén van, ahol a lovakat vennétek, csak dúrva megközelítéssel kalkulálva az ország közepétõl számítva.
Egy másik jelentõs gond Kína. Kínába külföldi rendszámú autóval – a múlt években még legalább is így volt – lehetetlenség behajtási engedélyt szerezni. Bár lehet, hogy jelen esetben és tranzitról lévén szó, még a kínai bürokratákat is meg lehet nyerni az ügynek. Aztán a volt szovjet köztársaságok mennyire adnak engedélyeket az útra? Irán könyebben elérhetõ, csak a résztvevõknek lehetõleg ne legyen az útlevelében izraeli vízum, vagy izraeli belépési pecsét. Ilyen esetben lehet csináltatni jogszerû másodútlevelet. Elfogadják indokként az okmányirodákban, hogy az eredeti útlevélben van izraeli beléptetõ pecsét, s most pedig olyan arab területre utazna az utazó, ahol ez gondot okozhat, így adnak jogszerû másodútlevelet. Sajna, de ez van. De ezt is meg lehet oldani.
Mennyire biztonságosak a volt szovjet köztársaságok? Mármint háborús, belháborús dolgokra gondolok. Lopók mindenütt vannak, sõt néhány éve itt Magyarországon is meggyílkoltak egy német túrista házaspárt, akik az út szélén aludtak a lakóautójukban. Mégsem tartozik hazánk a bûnözés szempontjából veszélyes országok közzé. A lopók ellen meg csak a figyelmességgel lehet védekezni.
Célszerû, ha a csapatban van állatorvos is, ha Te nem vagy az. Nem lenne praktikus esetleg egy olyan autónak is jönnie, ami húz maga után egy legalább két ló szállítására alkalmas utánfutót? Még is csak lehet a lovakkal is probléma, nem csak az autók romolhatnak el :-). S ebben esetleg lehet bizonyos mennyiségû takarmányt és vizet is szállítani, ami tartalékként szolgálhat a lovaknak. S ha állatorvos nem a lovon jön, akkor esetleg õ ebben utazhat, a szükséges felszerelésével. Erre egy pick up 4×4-esben a legpraktikusabb, mely max. 3 fõnek kényelmes egy ilyen hosszú úton.
Más. Az áthaladásban érintett országokról lehet-e szerezni részletes térképeket. A Michelin-nek vannak aránylag a legmegfelelõbb térképei. Vagy orosz (fõleg katonai) térképeket kell szerezni. GPS-hez fel lehet-e tölteni az érintett terület adatait?
Egymással való kommunikálásra a néhány km-es hatótávolságú WT rádiók elégségesek és nem akadékoskodnak a hatóságok sem. Katonaság sem fogja bezavarni, vagy bemérni. A CB már nem mindenütt jó, sok országban nem szeretik a hatóságok, sõt kimondottan ingerli is õket. Meg egyébként sem érdemes egymástól 5 – 8 km-nél nagyobb távolságra elkóvályogni.
Megyek most dolgomra. Majd folytatom. Meg várok infókat is.