Alina,

#387910 Hozzászólás

KFerko
Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

Alina,

kezdõnek valóban bármi jó lehet, ha a pénz nem számít. A Baraka, nincs mit tenni, iszonyú drága lett. Hiába, meg kell fizetni a profi marketinget.
Túrázáshoz nem feltétlenül szükséges társaság, én pl. szívesebben utaznék egyedül (nagyobb élmény), ha lenne idõm megszervezni.
Erre is jó egy profi utazási iroda, õk majd megmondják helyetted, mennyire fogod bírni a túrát és a magasságot. Én az ikaland egyik hegymászó túrájára hagytam magam rábeszélni, közben magamban végig hitetlenkedtem, hogy én fel tudnék mászni 5000 m magasra. Aztán végül nekik lett igazuk, azóta életem egyik legszebb élménye az a túra.
A tömegturizmus alternatíváit valóban jó lenne szélesebb körben propagálni, de ne felejtsük el, tíz éve még egy dél-olasz vulkántúrára sem lehetett szervezetten elmenni (jó kis prágai ibuszos szilveszterek:)), most meg micsoda kínálat van mindenütt!
Én tavaly õsszel az uganda-kenya-etiópia-eritrea overland túrát csináltam végig egy külföldi céggel, mivel itthon még senki nem vezet oda túrát. Profi volt, élménydús, kissé turistás és szégyenteljesen drága. Nem bántam meg, de idénre az ikalandos mongólia lovagláson vagy az eupoliszos nepál-túrán gondolkozom. az ikaland guatemala túrájára már nincs megfizethetõ repjegy (kár)…
Endre, esetleg van tapasztalatod errõl? Ha az eupolisz k-amerikai útja ennyire buszos, a nepáli is az lehet?
Ki tud még hasonló irodákat? tapasztalatok?