általában

#298938 Hozzászólás

Jan_OS
Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

általában

Üdv Mindenkinek,
olvasgatom a fórumot és látok itt jót is rosszat is ezért szeretnék néhány gondolatot megosztani.
Megértem azokat akiknek csalódás volt újzéland és azokat is akik imádják.
Elõször is igaz a megállapítás hogy nagy pénzt keresni nem idális hely, viszon ha az ember élni akar nyugodtan akkor ott egy átlag melóval jól és nyugodtan lehet élni! A kiwik kétségkívül más mentalitású emberek mint mi, hajlamosak néha elhúzni a dolgokat nem fizetni etc, de nem hiszem hogy ez tipikusan uj-zélandi dolog lenne inkább tipikusan kapitalista dolog, meg kell az embernek szereznie a dolgokat utna járni elintézni, stb.. Az a különbség hogy ha utána jársz a dolgoknak akkor ott elintézhetõ.
A lényeg ha nem turistának mész akkor ne menj el mosogatónak, vagy gyümölcsszedõnek mert szar pénz és csak az idõdet vesztegeted. Állást kell találni erre ott a http://www.seek.co.nz, ha nagyon kevés pénzed van akkor inkább ne vágj neki, mert napi 8-10 óra segédmunkázás melett nem lesz könnyû interjukra járni és rendes melót szerezni.
Olvasom itt hogy volt aki 5-6 hónapig bacpackersben lakott, furcsa én egy hét után találtam magamnak lakást, ott vannak az újságok vagy a http://www.trademe.co.nz.
A nyelv, a legtöbben akik csalódnak uj-zélandban azok akik kijönnek, nem bezélnek angolul nem értenek semmihez és nincs pénzük sem, így nem egyszerû.
Angol tudás nélkül nem egyszerû, mondjuk azért egy éva alatt meglehet tanulni, a kiejtés elõször furcsa de nem olyan szörnyû ahogyan lentebb valaki leírta.
Az egész ország nagyon nyugodt lelassult olyan vidéki hangulat van, ugyhogy ha pezsgõ életre vágysz akkor inkább maradj európában. Ez elsõ pát hét nekem is nagyon furcsa volt. De nekem megtetszett az a létforma.
Fontos hogy amikor kimész szükséged van egy autóra, én 80.000 ezer forinttal érkeztem meg NZ-be ugyhogy nem volt egyszerû a kezdés.
Szóval ha valaki azért megy hogy új életet kezdjen azért egy 600-800 ezer forint tõke nem árt.
Zárszónak még anyi hogy ha uj életet akarsz kezdeni akkor az alapszabályismerkedni,keveredni, kapcsolatokat épiteni.
Hát hirtelen most ennyi jut eszembe.
Egyébként én egy évet töltöttem uj-zélandodn és májusban tervezek visszatérni, nekem nagyon tetszett ott!