ami

#89401 Hozzászólás

zs

ami

sziasztok!
en is amerikarol tudok csak nyilatkozni, ahol tolunk is nagyon sokan kerdeztek meg, hogy milyen nyelvet beszelunk. de hungary-rol lila gozuk sincs. a hungry-val velem is viccelodtek, de nem vettem tul viccesen. erre az egyik esl-es csoportarsam, aki torok volt csak annyit mondott: kepzeld, mikor azt mondom, hogy im from turkey es mindenki elkezd pulykahangokat kiadni magabol…
magyarok, magyarul beszelo emberek mindenhol vannak. tortenetesen san fransiscoba mentem egy baratnommel, mitn nyari vakacio es ott tortent, hogy egy kinai ffi a latvanyossagnak hattal fotozta a lombart street-et. en emg hangosan megjegyeztem, hogy mit csinal, hulye ez? persze csak ug ymegjegyeztem, nem ertette mit mondok, de odajott es azt mondta magyarul: ti magyarul beszeltek? es ott lelkendezett, hogy milyen reg nem beszelt mar magyarul es hogy orul nekunk meg ilyesmi. a muegyetmen vegzett.
amugy az amcsik tenyleg nem egy ertelmes nepseg. talan ezert is szeret ot tlenni mindenki, mert konnyu megfelelni, sot meg ertelmes is vagy koztuk. en egy evet voltam ott es azalatt az agyam azert leamortizalodott. egyszeruen hozzaszokik az ember, hogy nem kell az agyat haszanlni szinte semmihez. minden szajbaragos.
annyi jot hallok a torokokrol. nyaron elmegyek torokorszagba. sporolok! )
zs