arab férjek

#80213 Hozzászólás

freca

arab férjek

Köszönöm Bilvius! :)
Azt nagyon nem szeretem, amikor az európaiak azt hiszik, hogy minden arab ugyanolyan. Persze megértem, hogy miért teszik, mert én is másképpen láttam ezt az egész kultúrát, amíg nem költöztem ki.
Az meg, hogy miért változik meg néhány férfi a házasságkötés után… Igen, az is benne van, amit Claudia is írt, hogy biztonságban érzik már magukat. Meg Magyarországon el sem tudjuk képzelni azt a társadalmi nyomást, ami az arab férfiakra nehezedik, hogy megfeleljenek az erõs, családfenntartó férfi képének, akinek nem parancsolhat egy nõ. Marokkóban egy arab férfikollégám ha céges (arab-európai-amerikai) körben vagy otthon volt, teljesen normálisan viselkedett az európai feleségével, de ha tisztán arab környezetben voltunk (pl. elmentünk teázni) vagy egyszer-kétszer meghívott a szüleihez ebédre, akkor láttam, hogy teljesen másképpen viszonyult a feleségéhez (nem volt durva, csak éreztette vele, hogy az asszonynak nem a férfiak között van a helye). Egy abszolút modern gondolkodású férfi volt, de amikor megkérdeztem tõle, hogy miért a kétféle viselkedés, azt mondta, európaiak között lehet olyan, mint egy európai, de az arabok között olyannak KELL lennie mint egy arab. Persze ez a több generáció óta modernebb felfogású családoknál nem okoz ilyen problémát, volt, ahol teljesen megszokott dolog volt, hogy a feleség is bármikor, bárhol bekapcsolódott a férfiak beszélgetésébe.
Szóval nyugodtan lehet feleségül menni arab férfiakhoz, de meg kell ismerni elõtte az egész kultúrát és az adott férfi és családja gondolkodásmódját. (Bár ez nem csak az arab férfiakra érvényes… :D)