Attol fugg…

#216270 Hozzászólás

Attol fugg…

…mit akarsz ott csinalni. Ha a magyar kozossegen belul akarsz arcolni az uj kocsiddal, amire az etteremben/szallodaban megkeresed a penzt, akkor nincs velemenyem, nem tudom. (Semmi ironia, csak ez megy)

Londonrol: ahhoz hogy minosegi eletszinvonalat elhess, ahhoz nyerned kell a lotton, vagy szerezz egy MBA-t es akkor Nyugat-Londonba koltozhetsz (nem rovidtavu alberletrol, hanem letelepedesrol beszelek). Egyebkent meg elhetsz olyan helyeken, amik zsufolasig vannak bevandorlokkal (vagy allampolgarokkal, de tokmindegy ha nem nyugati a kulturajuk), es megtapasztalhatod kb milyen is lehet Isztambulban, Shanghaiban vagy Bombay-ben elni. Kis-Krakkot is talalsz. (Nem becsmerlem egyiket sem, csak en nem erre voltam kivancsi, nem ezert jottem ide. Masra viszont nincs penzem, mert csak egy “szaros” mernokkent dolgozom.) Nyugati eletszinvonalat es kuturat akkor talalsz, ha annyi loved van, amennyi nincs. Megegyszer hangsulyozom, en nem a kint seftelo magyarok eletszinvonalat tekintem osszehasonlitasi alapnak, es szamomra nem a kocsi meg a moci jelenti az eletszinvonalat.

ámerika: Annyi penzert, amiert Londonban kapsz egy ketszobas tizedik emeleti lakast az indiai negyed kozepen, annyiert Kaliforniaban hazat veszel. Tul regen voltam (eltem? par honap volt csupan) ott ahhoz, hogy most velemenyt mondjak az elet minosegerol. Most igy innen (Londonbol) nezve nekem vonzo.

Minden orszagban vannak hulyek is, meg nem hulyek is. Tipikus magyar szokas, hogy utaljuk es fikazzuk az angolokat, mert anelkul van penzuk, hogy ugyeskednenek, adok-veszek-et jatszananak, raadasul nekunk kell kiszolgalni oket a pult mogott, a szallodaban, vagy az etteremben. Ez szimplan irigyseg. Probalj meg mondjuk romankent elni Magyarorszagon, es meglatod, hogy meg mindig konnyebb magyarkent Londonban.

Ausztraliarol en is nagyon sok jot hallottam, szinte az osszes ismerosom szivesen elne ott, aki mar volt (most nemet/francia/angol ismerosokrol beszelek).