atveres

#402444 Hozzászólás

benoe

atveres

Bizony majdnem minden olcsobb, mint Europaban, tehat fogsz vasarolgatni. Hong Kongban a legujabb cuccokat lehet olcson megkapni, de MINDIG alkudni kell (kiveve nagyaruhazak, de meg ott is meg lehet probalni).

Egyet kell mindig fejben tartani: az eladok mindig azt gondoljak, ha feher arcot latnak, hogy a ficko repuloje egy ora mulva indul, tehat ok vannak jobb alkupozicioban, es eszerint kommunikalnak. Ezt kell ellensulyozni okosan. Erre hosszabb kurzus kene, amire itt nincs hely/ido. Sok sikert, ugyesen alkudozz, de ha jol csinalod, meg ott a TST kornyeken is tudsz jo dolgokat venni olcson, csak pszichologia kerdese az egesz.

Macau-n nem nagyon lehet vasarolgatni, kisebb a valasztek.

Ha pedig regebbi cuccok kellenenek, es olcson, erdemes atmenni Kantonba (Guangzhou), 2-3 ora alatt megvan az ut, eltolteni ott 1-2 napot, es megnezni ott is a nagybani piacokat. Nagyobb aruvalasztek van, mint HK-ban, mert ott vannak regebbi aruk is. Fontos, hogy mindig hangsulyozd ki, hogy neked olyan termek kell, amiben van angol nyelvu menu, mert ott mar tobbnyire mindent kinaira valtoztatnak. Persze ez csak akkor gond, ha valami csoda folytan nem tudnal meg kinaiul… :-)