auto es mas

#183362 Hozzászólás

MM
Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

auto es mas

SZevasztok skociasok!
Jozsi M.O.T ra mikor elosszor mentem egy ismerosom javasolt egy szerelot akinel ketto tarifa letezik #1 raneznek es kesz.#2 korrekt kivizsgalas.
Na en inkabb kertem #2-bol ki is csereltek ezt-azt csak ket honap mulva szettort a fekolajcso (?).Erre vissza a szervizbe ahol mondtak “O hat ez mar biztos evek ota szet volt rohadva”(???!!!)
Nem csinaltam cirkuszt nem is erdeklottem a #3 szervizrol hanem inkabb kerestem egy masik szerelot.

Visszont egy honapja egy igen erdekes kalndnak voltam reszese.Glasgowban volt dolgom de vezetes elott nem sokatt aludtam.Mint mindig ha faradtnak erzem magam keresek egy parkolot es szunditok egy 15-20percet.Most is igy tortent leparkoltam egy eleg tagas parkoloban majd bevertem a szunyat.Nem volt nehez mert szakadt az eso.
Szoval 10perce aludhattam az anyos ulesen mikor eleg eroteljess kopogasra ebredtemm fel.A vezeto oldalan ket rendor nezett befele kopogtatva.Ahogy keztem tudatra ebredni hogy mibe is csoppentem bele mar az fiatalabbik rendor szaladt is at a masik oldalra mikozben valamit orditott az idosebnek.
Olyan volt az egesz mint a police videos sorozatokban mikor elcsipnek egy gonosztevot.
Szoval kinyitja az ajtomat es mondjahogy szaljak kifele (de nem am ugy mint otthon jonapot,tisztelges …semmi)kifele!
Kiszalok erre ok:mit csinalok itt ki vagyok…stb furko modon.Ugy ereztem magam mint egy bunozo meg is fordult a fejemben hogy talan mar regota keresnek mert valamit csunyan elcsesztem.De mig ezen felelomban almelkodtam latom hogy az idosebbik rendor kiveszi a kocsikulcsot a helyebol es felakasztja a gatyajan levo karabinerre.
Na gondoltam “nekem befeleggzett”.
Gyorsan meg is kerdeztem hogy itt skociaban illegalis e aludni az autoparkoloban.Erre ok kurtan nem de regton ujrakeztek a kihalgatasomat.Szoval mit csinalok es miota melyik a biztositom es mennyit fizetek evente…Valaszoltam ahogy egy jonevelt kelet-europai bevandorlohoz illik,mig a masik rendor a rendorautojaban a szamitogepen azonositott.
Az eso zuhogott mi meg ketten kint alltunk ekkor nekem telement a hocipom es mondtam a rendornek hogy kerem a kocsikulcsot mert szeretnek visszaulni.Kicsit mar merges voltam hogy semmit sem kovettem el en meg itt azok mint egy vereb.Szoval ideadta beultem es varakoztam teltek a percek es neztem ahogy a ket rendor a masik autoban valamin nagyon eszelnek.
10 perc mulva az osszes dokument vissza majd elhuztak a csikot es annyit sem mondtak hogy bakfitty.
Biztos nem voltam nekik szimpi hehehe

A font arfolyam egy picit visszarendezodott de meg mindig nem az igazi lehet minden felet olvasni de hogy mi az igazsag ez ugyben nehez eldonteni.

Zsolt azert ez erdekes amit irsz az irigysegrol.Mar eleg reg elek kulfoldon de majd minden evben hazalatogatok.Nem tudom te vagy a tobbiek hogy vannak ezzel de en sajat magamon is megfigyeltem ezt.Oszinten bevalva ha hazamegyek egybol de eszrevetlenul irigy leszek.Az irigysegnek eme keseru kellemetlen erzete szerintem kulturalis jelenseg.Olyan dolgokra irigykedunk amire az egvilgon semmi okunk.De ahogy elhagyom az orszagot ez a keseruseg elmulik.Kivagyi-mivagyisak a masikhoz valo allando viszonyulas rengeteg energiat elvesz amire itt skociaban nem kell foglakoznom.
Igy az anyagi jolet ez a laza stresszmentes eletvitel miatt en sem bantam meg hogy kijottem.

udv;mm