AUTO, JOGSI, MUNKA,STB…

Kezdőlap utazas.com Fórum Észak-Amerika Los Angeles AUTO, JOGSI, MUNKA,STB…

#158746 Hozzászólás

Drummer

AUTO, JOGSI, MUNKA,STB…

Hi!

Autó nélül LA olyan, mintha egy tanyán laknál:gyakorlatilag sehova nem jutsz el, mert a gyalogosokra nem gondoltak,mikor a várost építették.
Ha semmi, de semmilyen kinti kapcsolatod nincs,akkor elég nehéz lesz bármibe is belekezdened, ugyanis általában az “ismerõsnek az ismerõse” szokott munkát adni. Számíts továbbá arra is, hogy a beledet is ki fogod köpni, hogy egy ottani viszonylatban szerény fizetést hazavigyél. A munkalehetõségek: festés, kertrendezés (na nem Beverly Hills-ben), építkezések, mûhelyekben gépek összeszerelése,ilyesmi. De ehhez kellenek az ismerõsök, mivel nem nagyon bíznak az idegenekben.
Ha bérelni akarsz autót NE kövesd el azt a hibát, hogy az Enterprise-hoz mész:negatív tapasztalat. Menj a Budgethez, olcsóbb, és kedvezõbb feltételek.
Gábornak:
Camp Counselorként nem sok az esély szerintem kinnmaradni,bár nem tudom,milyen vízumod van, és meddig szól a fehérkártyád.
Autót venni szerintem a legolcsóbban auctionon lehet, bár szakértelem kell hozzá, hogy nem valami sz*rt vegyél meg, bár szerintem mindegy, csak vigyen el,ahova akarod.
Az élet kemény dió kinn, aki keményen dolgozik,megtalálhatja a maga számítását, de ez 100000000-bõl egy eset. Annyit lehet keresni,hogy viszonylag jól élj, vagy félretegyél, és majd itthon csinálj vele valamit,(kb.3 év, de akkor csak a munka, semmi csajozás) de Beverly Hillst felejtsd el, ha csak nem a nagybátyád valami fejes, és kifizeti a tandíjadat a UCLA-re :) (20.000 dollár/ tanév)
Amerikában a munka nem azt jelenti,mint itthon…:)
A fõ probléma az, hogy az illegális kintlévõket, ugye, nem védi semmi törvény, de ha valami gáz van,ugyanazok a szankciók érvényesek rád is, mint az amerikaiakra.
Szóval, kösse fel a gatyáját mindenki,aki új életet akar kinn kezdeni!