autos tura

#378886 Hozzászólás

kbalazs

autos tura

Kínában legálisan csak kínai jogosítvánnyal vezethetsz, azt meg legálisan csak tartózkodási engedéllyel rendelkezõ külföldi szerezhet, ergo kell egy sofõr. (A legfrissebb Lonely Planet valamiért mást ír, de fogalmam sincs honnan szedték, itt senki sem tud változásról.)
Dzsippet 4-500 yuan/nap áron lehet bérelni, van egy cég, ahol lakóautót lehet bérelni, láttam náluk pickupra szereltet is, erre az útra az lehet, hogy jobb is. (Megnézem a cég elérhetõségét és megírom.)
Írj magánba (kb@kaplarbalazs.com), elkezdtem filózni rajta, hogy -ha a ti részeterõl is van rá igény- esetleg elnavigálnálak benneteket.
A repülõjáratokat meg tudod nézni a http://www.ctrip.com vagy a http://www.elong.com oldalon.

A http://www.filmkultura.hu/2003/news/archive/undercon.hu.html oldalon találtam az alábbi cikket. Látta valaki ezt a filmet?


Selyemút Expedíció 2003

Stein Aurél (1862-1943) legendás Selyemút kutatásait követve augusztus 15-én indult mintegy 15 000 km-es, 50-60 napos belsõ-ázsiai útjára a Magyar Keletkutatás Alapítvány Selyemút Expedíciója Dr. Bárdi László professzor vezetésével. A Duna Televízió operatõre Wonke Rezsõ felvételeibõl film készül az expedícióról, amelyet a tévécsatorna 5 x 30 perces részekben decembertõl sugároz – jelentették sajtótájékoztatón.
Az út célja a magyar keletkutatás hagyományainak ápolása, folytatása és népszerûsítése, a kínai civilizáció eredményeinek feltárása, szemléletes bemutatása, a Selyemút mentén élõ nemzetiségek életének, hagyományos életmódjának megfigyelése, elemzése, a társadalmi változások feltárása, továbbá a magyarság keleti eredete ázsiai régészeti-történeti-néprajzi-mitológiai háttéranyagainak gyûjtése és elemzése, valamint a földrajzi szempontból kevéssé ismert térségek geomorfológiai, topográfiai és történeti vizsgálata, a korábbi adatok pontosítása (vándortavak).
A kutatócsoport (Dr. Bárdi László szakmai vezetõ, Szabó Zoltán PhD-hallgató, a program irányítója, Wonke Rezsõ HSC tv-operatõr, Reiner György nomád életkutatás, Patrick Liu (Peng) helyi szervezõ-kísérõ, Dr. Medgyes Pál régészeti szakértõ, Harangozó Imre néprajzi szakértõ, Joó István újságíró, tudósító, Tombor László mérnök, logisztika-informatika) vonaton, repülõn, tevén, terepjárón és gyalog végigjárja az ókori kereskedelmi Selyemút teljes klasszikus útvonalát Xi’an-tól Kashgarig, beleértve a legfontosabb és kevéssé ismert elágazásokat is: Peking (Simatai; Bataling;Yanquing) – Xi’an és térsége: Xianyang; Lintong – Yulin – Yinchuan és térsége – Badain Jaran és a Gobi sivatag: Kara Hoto (Ejin Qi) – Jiuquan – Qilian hg.: Zhangye – Minle – Wuwei – Lanzhou – Jiayuguan – Anxi – Yulin – Dunhuang és térsége: Mogaoku; Yumen; Yangguan – Hami – Balikol sztyeppe: Dahe; Santanghu – Turpan és térsége: Gaochang; Jiaohe; Astana; Bezekilik – Wulumuchi (Ürümqi) és térsége – Junggar-sivatag: Beitun – Kanas – (Altay; Burqin; Karamay) – Kuytun – Tian Shan és Ili-völgy: Yining; Gongliu; Tekes; Mongolküre; Zhaoshu – Narat – a Takla Makan sivatag északi szegélye: Kuqa és térsége: Kizil – Kumutula – Aksu – Kashgar (Kashi) és térsége – Taxkurgan – a Takla Makan sivatag déli szegélye: Yarkand (Shache) – Hotan (Hetian) és térsége: Melikawat; Rawak – Yutian (Keriya) – Minfeng (Niya) – Qiemo (Qarqan) – Ruoqiang (Qarkilik) – a Lop Nor térsége – Yuli – Korla (Kuerle) – Ürümqi – Peking.
A tervezett 22-25 millió forint összköltségvetésbõl a Duna Televízió technikai hozzájárulása (kamera, filmnyersanyag, háttér- és stúdiómunka) az expedícióhoz mintegy 7-8 millió forint. A kutatók a filmsorozat mellett video és DVD, illetve könyv formában is megjelentetik az expedíció eredményeit, valamint részt vesznek az angliai magyar kulturális év eseménysorozatán 2004-ben.