autózás

#295961 Hozzászólás

Borsi

autózás

Cancún, Playa del Carmen szerintem OK kocsival. Sok turista, jó utak (fõleg a fizetõs fõútvonalak). Méridában én gyalogosként is féltem, olyan kaotikus a forgalom, fõleg persze a városközpontban, óriási dugók, mindenki megy mindenfele, mint az õrült, semmilyen közlekedési szabályt nem tartanak be (amúgy a város tök jó hely). Villahermosában és Campechében nem voltam, így azt nem tudom, hogy arrafelé milyenek az utak.
Chiapasban (fõleg Palenque és San Cristóbal környékén)viszont számítsatok arra, hogy elég sok katonai ellenõrzõpont van, ahol megállítják az autókat, kiszállítják az utasokat és átnézik a kocsit, átvizsgálják a csomagokat, legyen minden papírotok rendben. Az utak ott már nem olyanok mint a Yucatánon, úgyhogy nem árt vigyázni, néhol elég veszélyes a közlekedés.
Éjszaka senki sem hagyja a kocsiját az utcán a helyiek közül sem, olyan szállodákban érdemes csak megszállni, amelyeknek van zárható parkolója. Napközben se hagyjátok a kocsit õrizetlenül olyan helyen, ahol feltûnés nélkül feltörhetik vagy ellophatják azt.
Én személy szerint Chiapasba inkább busszal mennék. Ha elsõ oszályon utazol, még mindig nem túl drága, és olyan lesz a kiszolgálás, hogy a Volánbusznál elsírnák magukat, ha látnák (vannak olyan buszok, ahol külön nõi és férfi WC is van, meg DVD, kaja, stewardess, olyan ülésekkel, mint a repülõn a business classon, de a “mezei” elsõ osztály is színvonalasabb, mint egy átlagos magyar távolsági járat.)Buszmenetrendhez ld.: http://www.ticketbus.com.mx
San Cristóbalt ne hagyjátok ki, az egyik legszebb város egész Mexikóban.