Az

#223666 Hozzászólás

Az

a harci helyzet, hogy már többször írtam, hogy nem alkalmazott akarok lenni. Ahhoz itt túl jól megy, hogy elmenjek a ,,más cselédjének” alkalmazásba.
Egyszer hallottam egy olyan mesét, hogy egy gazdag család kisgyerekkel elmegy nyaralni vidékre jó sok pénzért. Otthon robotolnak a munkájukban és rengeteg pénzt keresnek. Van nekik egy kis kerti tó, pár nm-es. Na elmennek egy olyan családhoz nyaralni, akik egy tó partján laknak és nagy a kert, stb. Na lényege és a tanulsága az, hogy visszafelé a kisgyerek mondja a szüleinek, hogy milyen gazdagok, akiknél voltak, mert egy nagy tó mellett laknak, meg nagy a terület, stb. Nem biztos, hogy jól adtam vissza, de azt akartam belõle kihozni, amit tegnap is írtam, hogy lehet robotolni, pénzt õrült módon keresni, ha azt csak ritkán élvezi az ember, vagy egyáltalán nem. Tehát megintcsak ezekkel az északi államokkal kapcsolatban inkább ne legyen annyi pénz, de süssön a nap és meleg legyen, szép helyen, stb. Van egy haverom, akinek 150 hektár erdeje van, meg egy rakat szántó is. Egész életében a traktorhoz, kombájnhoz van ragadva, hajnaltól estig hajtja az embereit, meg magát is. Nincs nála vasárnap, meg ünnepnap. Rengeteg pénze van, de sose élvezi, mindig a munkásruha van rajta és 58 éves. Van értelme? Igaz, hogy õ idevalósi, nem úgy , mint én, meg járja a határt a gépekkel, de nála ez biztos, nem demotiváló arra, hogy miért ne menjen sehova, ne élvezze az életet. Sajnálom is, meg mondtam is már neki, de szerintem ha elmenne bárhova is akár nyaralni, akkor azon enné magát, hogy mi van itthon.
Én azért lazábbra veszem a figurát.
Gépekhez értek-e? Csak itt több traktort üzemeltetek a fiammal együtt, meg 27 éve a gépek közelében vagyok és ezen kívül 10 évig tanultam is a gépekrõl…