Az én válaszom 0 (azaz nulla)

Kezdőlap utazas.com Fórum Váróterem Nagymexikó ? Az én válaszom 0 (azaz nulla)

#243363 Hozzászólás

igazi hülyeségszûrõ
Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

Az én válaszom 0 (azaz nulla)

Ilyenkor ugyanis csak azt vonhatom bele ebbe a játékba, aki önként jelentkezik. Hiába vagyok én a vezetõ, hiába van egy aránylag jó ötletem a szökésre, nem rendelkezhetek más élete felett. Ha önként jelentkezik valaki, akkor persze ok, és ha mind a tíz jelentkezik, és annyira meg akarok szökni, akkor a helyes szám a tíz. Egyébként az összes tényleges hadifogolytörténet arról szól, hogy ilyen esetben a parancsnok megkérdezi az alatta lévõ “beosztottjait”, hogy ki jelentkezik. Most nem a limonádé filmekre gondoltam, hanem dokumentumfilmekre, történelmi kutatásokra, tényekre, stb. Ez alól csak a japán hadsereg volt kivétel a II. VH alatt, de Japánban nem is volt demokrácia.
Visszatérve Irakra: Saddam egy elég stabil belpolitikai diktatúrát tartott fenn, semmi valószínûsége nem volt annak, hogy több embert fog kivégezni, mert nem volt oka rá. Az meg, hogy Irakban vegyi fegyverek, meg atomfegyverek lennének, az bebizonyosodott, hogy egy nagy kamu. Tehát a világot sem fenyegette Saddam diktatúrája. Ezt egyébként egész Európa tudta, mivel Iraknak gyakorlatilag nem volt, és nincs ipara, szinte az összes berendezést az EU országokból és Oroszországból importálta. Ezért is lett az iraki háborúnál az USA ellenes német-francia tengely (ez a két ország szállította az iraki összes ipar gép, berendezés kb 80%-át. Csak ugye, amit GW Bush a fejébe vesz…
Ha most közvéleménykutatást tartanál az irakiaknál, magasan az lenne az eredmény (legalább 70%, ha nem több), hogy az õ véleményük szerint most sokkal rosszabb nekik, mint Saddam idején. Úgyhogy ebbõl a börtönhasonlat nem jó, maximum úgy, hogy hozzá kell tenni azt, hogyha sikerül is megszökni az ártatlan elítélteknek, akkor sem lesz jobb nekik valamilyen kellemetlenség miatt (pl: ennél a hasonlatnál maradva mondjuk életük végéig bujkálniuk kell a hatóságok elõl, tehát nem lesz abszolút szabadságuk).