Az Út (=camino) mindig más

Kezdőlap utazas.com Fórum Nyugat-Európa A Camino történetei. Az Út (=camino) mindig más

#132631 Hozzászólás

Alehandro
Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

Az Út (=camino) mindig más

Átböngésztem egy kicsit ezt az oldalt. Ha megengeditek én is hozzátennék.
Az alábbi tapasztalataimat több camino végig v. részben megjárt tapasztalatok után mondom el. A camino az “csak” egy út. Azért irtam csak-ot, mert a caminonak igazából nincs eleje, és ha akarjuk nincs vége…. Ezt az utat már itthon is megtalálhatod magyarországon. Végig jelzett. Igaz egy külföldi légkör és sok ember miatt ez egy kicsit más.

Melyik camino?
Attól függ, hogy mire vágysz a caminotól. Akár itthon is végigjárhatod… Én most senki kedvét nem akarom ezzel elvenni!! Abszolute nem! Én is szeretnék menni valamikor…
Az úton mindenben lesz részed. Jó és rossz napok kint is vannak, nem mindig olyan egyszerû minden. Nekem a nehézségbõl is bõséggel kijutott, de megoldottam és pont ezért jó érzés tölt, töltött el. Ha több ideig tartózkodsz kint, elszakadsz az itthoni gondjaitól és ált más szemmel tudod értékelni az itteni dolgaidat. Lehet, hogy nem pont akkor és pont ott kapod életed legnagyobb kérdésére a választ, de biztos sok erõt és másféle szemléletmódot kaphatsz! a caminotól. Sztem nem árulok el nagy titkot, de a caminon is! megtörténhet minden amit csak el tudsz képzelni. Az is az élet, ami az út megtétele után (sztem) élethosszig tartó élmény. A caminó “mottója”: érezd magad jól, ahogy neked a legjobb! Csak ne felejtsünk el önzetlenül adni, hogy egyszer kaphassunk… Ne csak várjuk a sültgalambot :-)

“Sztem ami az életben könnyû az az ördög útja, ami nehéz az az Istené.”

Csutak!
Én is átéltem azoknak a miséknek eggyikét. Tényleg fantasztikus érzés volt. Nagyon kedves ott a légkör. Az önzetlenség és a segítõkészség csodákra képes. Talán ezt érdemes megjegyezni és alkalmazni mindennapjainkban…

Kriszti!
Sztem az utolsó hozzászólásod nagyon eltaláltad és megfogalmaztad mint és hogyan kell járni a caminot. Ha valakinek infóra van szüksége, csak olvassa el Kriszti hozzászólásait. Egy valamiben nem értek veled 1et..
Tényleg minimálra le lehet csökkenteni a súlyt. De! Ha olyan caminora vágysz ami teljesen független, az a sátras és fözõcuccos, ill minden hozzávaló cipelése. Igy gyakorlatilag semmihez nem vagy kötve. Igy is akár minden nap fürödhetsz és akár a tenger vagy óceánparton is sátrazhatsz pl Finisterran-vagy rén…. Persze Te mint lány azért nem, de egy társasággal vagy ketten igen.
Ezeket azután modtam el, hogy kétszer voltam kint caminozni Ebbõl egyszer sátorral.

MIndenkinek sok erõt és kitartást
Buen Caminoooooooo!!
A_