Azért elküldöm

#420185 Hozzászólás

KR

Azért elküldöm

Úgy látom az elõttem szólók saját tapasztalattal is bírnak, de mivel megígértem, hogy megosztom veletek az olvasottakat, hát tessék:

“A Mojstranából a Vrata-völgyön át vezet a Triglavra a túraút, amely elõször a Bistrica patak mentén halad, majd elhagyva a 40 m magasból lezúduló Pericnik-vízesést, 1015 m-en az Aljazev Dom túristaházhoz ér (Mojstranától 3 óra). Ez a menedékház egyben kiindulópontja a Skrlaticára (2738m, 7 óra), a Razzora (2601m, 7 óra), a Stenarra (2501m, 5 óra), a Luknjára (1758m, 2,5 óra)és a Trenta völgyébe (3 óra) vezetõ túráknak. A menedékháztól a Prágán vagy a Tominkova sezán további 4,5 órai út a Steniceva Koca menedékház. Innen 1 órás gyaloglás a Kredarica menedékház, ahonnan csak 1 órás kapaszkodó választ el Jugoszlávia legmagasabb csúcsától. A triglavi menedékháztól általában a hét triglavi tó mellett elhaladó visszatérési útvonalat választva érnek a túrsták a kétnapos túra befejezéseképpen-a Bohinj völgybe.”

Elég régi a könyv, de úgy tapasztaltam, hogy ennek ellenére megbízható. Ha valami megváltozott volna (pl. nevek) azt az utánam szólók úgyis kiigazítják majd.