Azert nezzunk korul egy kicsit…

Kezdőlap utazas.com Fórum Kultúra, művészet emberek táplálkozási szokásai Azert nezzunk korul egy kicsit…

#428888 Hozzászólás

MMM

Azert nezzunk korul egy kicsit…

Nem csak a szegenyebb orszagokban…eleg csak azt megnezni mibol va a zselatin…ami ugye megtalahato sok joghurtban, tejfolben, sutiken, stb….Sertes es marha borbol, illetve vagohidi hulladekcsontokbol es izuletekbol keszitik (igaz a kollagenrostokat vonjak ki belole, de ha meg azt is leirnam hogyan…)….
Az elelmiszeriparban jelenleg szinte 0 a hulladekarany es itt a fejlett orszagokrol beszelunk, sot kulonosen roluk….
Es nem a Friderikuszban (vagy a retteges fokaban, -ott nyers marhaszem van…) eszenk sult vert, hanem barelyik disznovagason (csak itt magaban van), mig a hurka mar sokkal tobb embernek ok, akik a sult vertol irtoznak, pedig ugyanaz csak meg “fuszerezve”, meg angolok is szeretik (black pudding neven fut, mert szinte fekete a sult vertol). A velovel tolott borda pedig eleg sok magyar etteremben megtalalhato, ami ugye agyvelo…de ne aggodjatok mas orszagban is. Es akkor meg a velos csontrol nem is beszeltunk….De, en ugy gondolom, hogy nincs ezzel semmi gond, a muundorgassal van, minden nep azt eszik amit akar, es egy nepen belul sem kell mindenkinek mindent megenni, de igenis erdekes, hogy ki mit….
En most Mexicoban vagyok es itt pl. az egyik legdragabb inyencseg a hangyatojas, ritkan lehet kapni, de akkor dragan. Vagy a gusano, ami sult agavefeleken elo hernyo, csak az ev egy reszeben van. Szerinem borzalmas, de vajon rosszabb-e mint a csiga a Franciaknal (en kostoltam, szornyu volt…. aztan pl, vastagbeleket sutogetnek itt vigan az utcan zsirban, majd rateszik a tacora es jo etvaggyal befaljak, en ettol mindig rosszul vagyok, pedig mi meg a kolbaszt toltjik a belbe, igaz a vekonyabb, stb-…de esszuk a disznosajtot is, vay a pacalt is, ami gyonor…Szoval kinek mihez van gusztusa. Vagy pl meg fel USA undorgott, ha azt mondtam sult majat ennek, de a nagy zsido eledel a pastetom az mar ok volt, pedig az is csak maj…
Szoval, szerintem ne egymast hordjuk le itt, hanem gyozzon a kivancsisag…..
M