bankkártya, biztosítás

Kezdőlap utazas.com Fórum Távol-Kelet Ázsia India bankkártya, biztosítás

#389355 Hozzászólás

gabry

bankkártya, biztosítás

Mi Visa kártyát használunk és minden valamirevaló városban mûködik, mint készpénzfelvételi forrás. Hogy melyik bank a kibocsátó, szerintem mindegy. Sok bankautomata van és fizetni is lehet vele a nagyobb üzletekben, bár sok helyen kb. 2% pluszt számolnak rá bankköltség címén. American Express és – azt hiszem – Thomas Cook csekkeket szívesen váltanak. Ha elhagyatottabb helyekre mész, természetesen valamennyi készpénz (euro, dollár vagy font) jól jöhet, vésztartaléknak amúgy is.

Nekem egy CitiBank hitelkártyához, az asszonynak egy Raiffeisen debitkártyához van maximum 2 hónapos biztosítása, de szerintem a legtöbb bank ezt már kínálja, csak meg kell kérdezni.

Az indiai biztosítás tudtommal valóban legalább 1 éves, egyszerre ki is kell fizetni a díjat. Mi családit kötöttünk (2 felnõtt 1 gyerek), ez így 1 évre olyan 8-10 ezer rúpia összesen. Azt nem tudom, hogy 1 fõnek mennyi lenne. Viszont ez elõször is az elsõ 30 napra nem nyújt védelmet, addig nem lehet igényt benyújtani. Másodszor pedig szigorúan csak indiai ellátást fedez, esetleges hazaszállításra és hasonlókra nem terjed ki és a poggyászt sem biztosítja, csak és szigorúan az egészségügyi ellátást.