Bankszámla, NI

#182982 Hozzászólás

Évi18
Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

Bankszámla, NI

Halihó!

Nálunk mindenkinek a Lloyds TSB Scotland-nál van bankszámlája, állítólag õk adnak a legkönnyebben külföldieknek. Látom a boltban is, hogy a lengyelek is azzal fizetnek. Volt egy srác, aki a Bank of Scotland-nál szeretett volna nyitni, fél évig hitegették, hogy meglesz, aztán mégsem lett.
A Lloyds-hoz bementünk, semmi mást nem kértek, csak egy igazolást a munkahelyrõl, amin rajta volt a cég bélyegzõje, hogy mióta dolgozunk náluk, mennyi (lesz) az éves fizetésünk, meg a lakcímünk. Meg kellett adni az itthoni lakcímünket, mióta vagyunk erre a címre bejelentve, anyu neve, ottani cím, heti/havi bruttó fizu, kb. ennyi. Fél óra, és már kész is volt. Semmi számlanyitási díj, semmi kezelési költség, teljesen más, mint itthon.

Az NI interjú sem volt keményebb, pedig mi nagyon féltünk tõle. Miután telefonon megkértük az idõpontot (ott is tesznek fel alap kérdéseket rólad + a munkahelyedrõl), levélben is megerõsítették, hogy mikor kell ott lenned, és mit vigyél. Jó hosszú lista, de messze nem vittünk annyi mindent. Csak egy ugyanolyan munkáltatóit, mint amit a bankba, útlevelet, egy payslip-et, valamint azt a levélkét, amit õk küldtek. Semmi vallatás, adatokat egyeztettünk, megkérdezte a nõ, hogy ez az elsõ munkahelyünk-e, elõtte is voltunk-e már itt, hogy érezzük magunkat, ennyi. Ha ketten fél órát voltunk bent, akkor már lehet, hogy túlzok.

Üdv
Évi