bankszámlanyitás

Kezdőlap utazas.com Fórum Távol-Kelet Ázsia Thaiföld 14 bankszámlanyitás

#392262 Hozzászólás

Bkk Charlie

bankszámlanyitás

Garfi, tedd hozzá kérlek, hogy mikor nyitottad itt a bankszámlád, illetve, hogy mikor nyitott az utolsó barátod turista vizummal bankszámlát. Nem, kötözködésképpen mondom, tényleg érdekel a pattayai szitu.

Bangkokban a jelenlegi helyzet az (3 hetes tapasztalat egy barátom révén), hogy a bankok nem engednek turista vízummal bankszámlát nyitni simán – vagy work permitet kérnek (az már nem turista vízum), vagy garancia levelet a nagykövetségtõl (asszem 30 euros költség & idõveszteség), vagy garanciát egy szintén banki ügyfél thaitól.

Bankkártya és biztosítás: ahány bank, annyi szokás :-) Mindenkinek érdemes ellenõriznie utazás elõtt a saját bankjánál. Két tanács: érdemes megnézni, hogy mekkora a hatókör – az egyik bankkártyám pl. csak Európára érvényes utasbiztosítást tartalmazott. A másik tanács, hogy érdemes elrakni a SOS Assistance telszámot – ez nem banki szám, hanem a biztositó, vagy annak partnerének a száma -, s ha baj van, azonnal szólni nekik. Enélkül elõfordulhat, hogy nem térítenek, csak egy összeghatárig (pl. 180 dollár, ami balesetnél nem biztos, hogy elegendõ).