Barby

#184791 Hozzászólás

Angi2
Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

Barby

Kedves Barby,
hogy jobban lasd az itteni dolgokat, leirok egy par dolgot, tapasztalatot.
Külföldi munkavallaloknak engedely kell. Amit az AMS-nel (munkaközvetitö) vagy a munkaltatonal lehet megkapni. (munkaltatonal, abban az esetben, ha ö tenylegesen alkalmazni fog)
Hogy Ausztriaszerte merre szeretnetek elmenni, melyik tartomanyba, ezt termeszetesen Ti döntitek el. Javaslom, elsö lepeskent az AMS-t, ami minden nagyvarosban, nagyobb települesen megtalalhato.
A lakasberek: 2 szoba+ rezsi olyan 500-700€ között mozoghat, nagyon egyszerü körülmenyek.
Egy atlagos takaritonö orabere max: 8-10 € között mozog. Ha alkalmazottkent takaritasz, olyan 950-1000€ fizetessel lehet szamolni.- 8-9 oras munkaido maximalis kihasznaltsaggal. Betegallomanyt nem szivesen veszik, a masodik alkalommal, mar ki is rugjak az embert. Hogy hany fövel szamoltad, hogy 1000€-bol meg lehet elni, nem tudom.
Valahol lakni kell, elelmiszerre a legszolidabban amit költesz 3 fö eseten 600€/ho. Leirasod alapjan nem lehet könnyü manapsag Magyarorszagon megelni, de itt sem!
Gyermeked minden tovabbi nelkül beirathatod 3 eves kortol ovodaba, aminek a költsege valtozo, lehet 70€ de 120 is havonta. Ez semmifele etkezest nem tartalmaz.
A nyelvtudas nagyon fontos. E nelkül nem erdemes elindulni. Szamolj a helybeli tajszolasokkal is, amilyen kicsi Ausztria, de annal több a tartomanyokon belül beszelt tajszolas. (sokszor hajmeresztö)!
http://www.ams.at, kis seitseg, hogy lasd milyen a kinalat.
Sok szerencset!