Baszki Joe,

#253997 Hozzászólás

Baszki Joe,

már elõre látom, hogy megint jégre futok veled, amiatt, hogy beszállok veled vitatkozni, de már ne is haragudj, de a nézõpontod megint a tipikus amerikai középosztálybeli egyoldalú szemlélet markáns példája.

Mert abban, amit leírsz, mindenben igazad van. KIZÁRÓLAG abban az esetben, ha te egy képzett, középosztálybeli, középkorú, fehér, amerikai, férfi vagy. Amennyiben viszont egy gettóba sikerült születned, feketének, esetleg nyugdíj elõtt álló öreg vagy, aki éppen most vesztette el az autógyári munkáját mert a honfitársai nem Fordot vesznek, hanem Nissant, vagy ha képzetlen vagy, mert nem tudtál tanulni, mert el kellett tartanod a családodat,ha egy bevándorló hispán gyereke vagy, ha esetleg rokkant vagy, ha esetleg egy nõ vagy, akinek nincsen pénze baby sitterre és ezért gyakran kell otthon maradnod a a felváltva beteg gyerekeiddel és ezért kitesznek a melóból stb. stb. stb. Akkor azért nincsen okod a megnyugvásra…

Igen, Amerika mûködik, mert megoldja magának, akárhogy is fáj a világ többi részének. Igen, te is mûködsz, mert megoldod magadnak, akárhogy is döglik meg az utcán – a te utcádon – az AIDS-es, kábítószeres néger munkanélküli.

Persze, erõbõl, erõvel könnyebb.. Ha te vagy az erõs.

A magyar állam pofátlan pénzelvonó és szarul újraosztó mentalitásával kapcsolatban írott soraiddal egyetértek.