Beanak

#60058 Hozzászólás

en

Beanak

Szia,
Mint ahogy irtam mi 5 eve hazasodtunk. Akkor kellett ez a tanusitvany. Meg nem leszek otthon egy darabig, de 3 het mulva megyek haza es akkor be is tudom ide is irni a mi anyakonyvvezetoink nevet(merthogy 2 kell egyszerre). Mi hallgattunk a magyarokra, eloszor. Beszeltem a tuniszi kovetseggel is, ugyanazt hajtogattak amit a magyarorszagi, csak mondogattak,hogy ne menjek hozza egy odavalosihoz,mert csak a papir kell neki.
Egyebkent ugyanez volt a helyzet Bp.-en is a magyar kovetsegen is. Nekunk miutan kiadta a helyi kozjegyzo a tanusitvanyt,nekem azt mondtak,hogy azt felul kell hitelsiteni a magyar kulugyben es a tuneziai kirendeltsegen is Pesten. Persze, 5500 Ft volt kovetsegenkent akkor…
Aztan kiderult,hogy tok felesleges volt. Meg megvannak azok a papirjaim is,ami bizonyitotta,hogy hajadon voltam es azt is leforditattam az OFFIval es nem kellett a kutyanak sem.
Szoval ekkor jott az otlet,hogy inkabb megkerdezunk egy ottani anyakonyvvezetot,hogy mi is kell neki es nem hallgattunk tovabb senki masra. Elvegre ok tudjak mi kell nekunk,hogy osszeadjanak minket. Nagyon sokat koltottunk a forditasra, ha a magyarokon mullott volna akkor meg az anyakonyvit is lefordittatta volna velem,annak ellenere,hogy 3 nyelven van leirva minden benne!