BK-nak és Barnának

#237620 Hozzászólás

igazi hülyeségszûrõ
Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

BK-nak és Barnának

BK:
Nem tudom, az én postaládámban nem szokott landolni ingyenes, magát “közéleti” újságnak nevezõ kiadvány sem az MSZP-tõl, sem az SZDSZ-tõl, sem az MDF-tõl, de még a Jobbiktól sem. Ez csak a Fideszre jellemzõ. A Blikket nem olvasom, de nemigen tudom egyenértékû propagandaújságnak felfogni ezzel a szennylappal, mert a Blikkért ha jól tudom, fizetni kell. Ugyanezért nincs bajom az ellenkezõ oldalon a Magyar Nemzettel, vagy a Heti válasszal. Aki meg akarja venni, vegye meg és olvassa. Persze, ha a pártok anyagilag támogatják ezeket, akkor van bajom.
Ugye ezt az “ígérek fût-fát mindenkinek, aztán bokor lesz belõle” propagandát, ha jól emlékszem, a magyar politikában OV találta ki elõször? A Gyurcsány kormány rengeteg téves, át nem gondolt intézkedéseivel kapcsolatban egyetértek veled, de nem hinném, hogy egy OV féle, magát bebetonozni akaró diktatúra jobb lenne. Gondolj csak bele,hogy próbálj még egy olyan pártot mondani, amelyben a párt elnöke 1989 óta ugyanaz a személy. Nem fog sikerülni. Én egyébként lázadástól nem tartok, kivéve, ha bármelyik oldal ésszerû szociálpolitikai intézkedéseket hozna, mert akkor kitörhetne a szlovákiai cigány éhséglázadásokhoz hasonló. De amíg itt Magyarországon a populizmus melegágya van, addig sajnos ilyentõl nem kell tartani.
Barna:
Hogy kinek mikor virágzik a vállalkozása, az sok tényezõtõl függ. Az enyémet a Fidesz lakástámogatási rendszere tette majdnem tönkre pl. És ebben Joe-val értek egyet: Ez a “három szoba, négy kerék” minek volt? Miért nem hagyta nálad OV a megtermelt vagyonodat? Miért vette el azt adóban, és sok-sok állami alkalmazott munkáján keresztül (amit persze a Te adódból fizettek) miért adta vissza egy részét Neked? Ez szerinted támogatás?
Jelenleg a magyar politikában tényleg minden politikus populista – sajnos. Ezt a mérhetetlen populizmust, viszont OV kezdte el, a többiek csak “alkalmazkodtak a körülményekhez”. Utána kellene mindenkinek néznie, hogy ki is engedte ki a populizmus szellemét itt Magyarországon a palackból.
Végül: Egyáltalán nem szeretném védeni ezt a kormányt, sõt néha a hírek nézése, olvasása közben legszívesebben összetörném a TV, vagy a Notebook képernyõjét, de szerintem OV-nak egyetlen átgondolt programja van, ez egy mondatban leírható: Mindenáron hatalomra kerülni, és ha ez sikerült, akkor mindenáron ott is maradni. Ez számomra nem értékelhetõ program.