bocs, hogy csak most válaszolok

Kezdőlap utazas.com Fórum Horgászat, vadászat Duna Delta horgászat bocs, hogy csak most válaszolok

#446183 Hozzászólás

Gábor

bocs, hogy csak most válaszolok

Szóval

“Ha kicsit figyelmesebben nezed meg az altalad belinkelt honlapot, lathatod a Sarulesti nevet is rajta. Lehet igazad van abban, hogy a koztudatban Raduta neven ismert, de eleg nagy marhasagnak tartom. Ha te vagy en veszek, berelek egy tavat akkor az Gabor vagy Fary tonak nevezik ?”

Hát ez itthon is így van, sok tó a bérlõrõl kapja a nevét, úgy imserik, de neked is igazad van az eredeti nevet illetõen.

” Harcsak- volt olyan csoportom ami hasonlo hozzaszolasokon felbuzdulva ugy jott le a deltaba, hogy mindenap fognak legalabb egy 50-est es esetleg egy ket darabb 100-ast a het alatt. Mindezt ugy hogy nagyreszuk akkor harcsazott eloszor. En voltam a tetu amiert nem mutattam meg nekik a tuti helyet …”

Pontosan errõl beszéltem ezért írtam kicsiknek a 8-15 kg-osakat elkerülvén, hogy anyázzanak nekem, mit verem magam bugylikkal. Én nekem nagy élmény a 4-5 kg-os is. Nem a hal méretétõl függ hogy jól érzem e magam.

“Link- Igaz, valoban szukseg van a deltaba menoknek informaciora, a gond csak ezzel volt:” Sokkal jobb mint a Sulina, 5 éve még természetvédelmi terület volt, nem engedélyezett az ipari halászat, keményen védik az állományt a mai napig”. En nem mernem azt mondani, hogy X hely jobb mind a masik. Idoszakosan van, hogy jobb de a Delta teruleten belul hihetetlenul vandorolnak a halak, aradas-apadas, homerseklet, evszaknak megfeleloen van mikor egyik tavon csatornan hulyere fogod magad es 1-2km-el arrab szinte semmit nem lehet fogni !!!”

Részben igazad van, én a saját tapasztalatomat írtam le. Lehet, hogy szerencsénk volt ezért alakult így. nekem a másik hely jobban bejött, úgy láttam kevesebben halásszák, kevésbé terhelt a víz. Az tuti, hogy hiába a halbõség ha nincs jó vezetõd, könnyen lehet, hogy semmit se fogsz.

A Matita -Babina -Merhei -Lungu pedig Crisantol sincs sokkal tavolabb, a problema ami miatt en nem jarok oda a berloi-halori magatartas. Tulajdonkeppen Crisanrol (bocs az on reklamert) a delta barmely pontja 50-60 percen belul elerheto egy 15 Le motoral Kmaxi csonakal 2 szem.-el Periplavatol- Szentgyorgyfaluig.

Biztos így van, nekünk Mila23 is messze volt Crisantól :) De ez szubjektív.

Vali hogy merre vitt…:
Az öreg dunára jártunk pontyolni, jöttek szépen max 5-6 kg-osok, nagyrészt 2-3 kgsok. Nagyon nagy élmény volt. A kg-os deltai ponty olyat megy mint itthon a TEHAGos 5-ös. vagy még nagyobbat is.
Csukázni nem tudom a nevét hová mentünk, azt tudom, hogy az elágazásnál a hotellal szemben mentünk be egy csatornára, pont mintha Mila23-al ellentétes irányba mennénk, aztán egy idõ után jobbra be és aztán balra. Több tó volt ott is. Egyikbõl nyílt a másik..Fogtunk csukákat ott is rendesen.
Kissbbeket és kevesebbet mint a chiliatúrán, de akkor ez nem mérvadó..

üdv
Gábor