Borinak

#98648 Hozzászólás

Gabor
Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

Borinak

Hello Bori

Vészkijárat

A kisebb gépeken a vészkijárat, a nagyobb gépeken (Jumbo, Airbus) a vészkijáratok elõtt és a vetítõfal elõtt 1 sor ülés hiányzik.
Ergo: a lábadnak sokkal nagyobb a hely, ki tudod nyújtani.
Mondanom sem kell, hogy egy 10-12 órás út alatt ez mekkora elõny.

A vészkijárati helyek megszerzése nem könnyû feladat. Több lépésben (saját tapasztalat) meg tudod tenni.

1. Amikor az utazási irodánál veszed a jegyed, foglalhatsz magadnak ülést. Az, hogy itt a vészkijáratos helyet megcsípd, 2% az esély, de nem lehetetlen.

2. Amikor mész Ferihegyre, viszel magaddal egy doboz bonbont. A becsekkolós nõnek odaadod és mézes-mázos szavakkal könyörögsz neki a vészkijáratos helyekért. Õ látja a rendszert, ha van hely, odaadja (esély 33%)

3. Ha Ferihegyen nem ment, jöhet a sánta csikó meséje az átszállóhelyen. Tehát: mondjuk Los Angelesbe mész londoni átszállásnál. A londoni beszállókapuhoz eleve sántítva érkezzél és az arcodon legyen ott a fájdalom. Ha jó színész vagy, biztosan tied az egyik ilyen hely.

4. Jómagam vészkijáratos helyen legutóbb augusztus 27-én Pekingbõl Budapestre utaztam a Hainan-on. A dolog úgy esett, hogy Pekingben elsõként csekkoltam be a járatra, s mivel ez egy direkt járat volt, simán enyém lett a hely. Sõt, mivel 11-en jöttünk egyszerre, a 11-bõl 8-an ilyen helyen ültünk.

5. Ha nagyon szemtelen vagy és nincs vészkijáratos helyed, még a gépen is szerezhetsz. Felszállsz, majd botlást színlelsz és hûzod a lábad. Szólj a sztyuvinak, talán…

Megfigyelésem szerint ezek a helyek általában kisgyermekes anyukáknak és idõseknek járnak, de ez teljesen véletlenszerû.

Maradjunk még a hosszabb utaknál. A boltok elõszeretettel ajánlgatják a felfújható nyakpárnát. Aki a gépen tud aludni, annak jó lehet. Aki nem tud aludni a gépen, annak teljesen felesleges…
Viszont, amirõl kevesebben tudnak: a láb keringésébizosító ún repülõs zokni. Ez a gyógyszertárakban kapható és majdnem a térdedig fel kell húzni. Keményen illeszkedik a lábadra.

Ugyanis: a nagyon hosszú utakon az egyhelyben ülés végzetes lehet. Halt már meg úgy ember (teljesen egészséges) beszállt Londonban, kiszállt Sydney-ben, majd a reptéren összeesett és meghalt. A lábában elinduló vérrögöcske az agyig jutott, ott elzárt egy eret és vége. A zoknit mindenkinek ajánlom.

Sok ivás: a tested másképpen viselkedik 12.000 méteren, mint idelent. Van aki megállás nélkül vedeli az alkoholt a gépen – lelkük rajta. Amennyiben nem zavar a buborék, ásváynvizet, ha zavar, szénsavmentes ásványvizet igyál 2 óránként. Nyugi, adnak.

Ha akarsz (tõlem) leírásokat olvasni, akkor itt az Útleírás rovatban keresd meg a Hawaii naplót, vagy a “Nagy vadnyugati kör” írást.
G