borsi+én

#389495 Hozzászólás

jess

borsi+én

köszi az infókat, nagyon hasznosak. borsi, ez a majmok, meg kisvasút nagyon aranyos:-) már én is néztem, hogy milyen útvonalat kellene bejárni. az említett amritsar is benne volt, aztán azt gondoltam, mégsem megyek oda, mert gondoltam bonyolult onnan aztán eljutni dharamsalába, de ez a terepjárós megoldás tetszene, nyilván drágább mint busz ( már ha egyáltalán van busz ), de gondolom még így is megfizethetõ, ha az indiai árszínvonalra gondolok. körvonalazódik a dolog, de még csak nyomokban. nekem 2 hónap lenne indiára, vagy lehet 3, annál több semmiképpen nem. most mennék elõször, szerintem elsõre ennyi elég, ha tetszeni fog, úgyis visszamegyek. egy ilyet gondoltam:
-delhibe érkezés, 3-4 nap delhi
-aztán klasszikus agra+jaipur+fatehpur sikri
-amritsar ( ide nem tudom delhibõl hogy érdemes, van-e vonat vagy mondjuk air deccan fapados, majd megnézem, a buszt mindenképpen elkerülném ha lehet )
-himachal pradesh, ez még képlékeny, de mcleod ganj biztos és a borsi által ajánlott shimla is az most már:-)
-vissza delhibe és delhibõl air decannal le goába, ott kibérelnék egy kecót 1 hónapra, esetleg karnatakában egy két hely megtekintése még ez a rész is képlékeny, végül mumbaiból haza ( esetleg mumbaiban 3-4 nap, bár ezt senki nem ajánlja, mondván hogy elviselhetetlen város, de azért én letesztelném, hogy viselem el:-)

szóval ez a terv, minden tanácsot vagy észrevételt szívesen fogadok. persze tudom, még lehetne benne rajasthan, meg varanasi meg mittommén, de nem akarom egyszerre egész indiát megnézni, nem lenne jó ötlet, én egyébként is szeretek kevesebb helyet megnézni, de abban jól “elmerülni”. lehet kicsit logikátlan az utiterv, meg tudom, hogy a goába repülés dob a költségeken, de goa és himachal pradesh mindenképpen benne kell legyen, ez kikötés:-)
gondoltam még dardzsilingre, mert óriási poén lenne oda felmenni a kisvasúttal és megnézni kõrösi csoma sírját( gondolom én ), de szerintem annyira kiesik és annyira sokkal dobná az összköltséget, hogy nem éri meg. vagy mégis?