Bram

#223690 Hozzászólás

BK
Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

Bram

én már átgondoltam ezt a kivándorlás dolgot kb 10 000 x , tudom hogy vannak sokkal jobb helyek az életkörülmények szempontjából de én mégis szerintem itthon maradok. Annak idején ezt még máshogy láttam, de most érzem hogy milyen nagy dolog a családi szeretet, és én ezt nem akarom feladni. A feleségemmel mindketten diplomások vagyunk, neki ráadásul angol nyelvû, felsõfokú egészségügyi diplomája van és igen jól beszélünk angolul. Kanadába simán meg tudtuk volna csinálni a kivándorlást , és elvileg az USA-ba is lett volna H2B visumr egy klinika , aki 3 év után a zöldkártyára is sponsorált volna. Amikor haza jöttünk, jól átgondoltuk az egészet, és ma már a feleségem nem menne ki semmi pénzért. Van egy fõállása, és még mellette orvosi segédeszközöket ad el, így nem nagyon motiválja anyagilag a kivándorlás.
Szerintem ezt a nagy kivándorlást, ami most van nem a liberalizmus motiválja , hanem az hogy sok ember nem tud megélni a home counryban
Alba, persze komoly problémák vannak itthon a közbiztonság terén , de ezek inkább Budapesten és a nagyon szegény kisvárosi helyeken vannak. Ha jó környéken élsz , akkor viszonylag mentesíteni tudod magad ezektõl. A violent crime azert nem annyira gyakori még mindig ,hogy félni kelljen. Ide, DEbrecenben pl a bûnözõk 90%-a környxezõ településekrõl jön be.
Amúgy, bûnözõkkel az USA is tele van. Sorozatgyilkosság, szexuális erõszak, perverz emberek- sajnos ott is sokan vannak. Persze, mindezt el lehet mondani Londonról és Brüsszelrõl is. Az a probléma, hogy sok gyökértelen, kilátástalan helyzetû ember szaladgál a világban, akinek nincs vesztenivalója.
Az emberek valóban morcosabbak most Magyarországon , mert azt látják ,hogy nem javul a helyzet semmit, hiába telnek-múlnak az évek. DE ha elmegy az ember egy országgal arrébb, Ausztriába, Salzburga, akkor már kedves emberekkel találkozol. Ott még jobban élnek , mint az USA-ban, csak európai módon. Persze, Magyarország azt soha nem éri el, sajnos