Buksi

#179999 Hozzászólás

Attila

Buksi

Buksi!

Te osszekeversz nehany dolgot.
Ceget alapitani barki tud aki akar viszonylag egyszeruen, raadasul nem is kell az USA-ban tartozkodnia.
(kell az utlevelenek masolata hitelesitve es mas nagyon nem, azonban akkor itt meg kell neveznie valakit, aki majd az ugyeiben eljar pl. az IRS fele vagy az evenkenti regisztracional)
Elonye: ceged mukodik, alkalmazottat vehet fel, itt adozol, azonban NEM jogosit fel teged arra, hogy a ceged altal statuszod (munkavallalasi es tartozkodasi engedelyed) legyen.
Ezt kulon kell kerni. Lehet H1B-t kerni, de mostanaban ezt is nehezitik (pl. 50 fo alatti cegeket jobban ellenorzik)es lehet L1-es statuszt kerni. Ez utobbi a gyakoribb. Itt azonban az otthoni cegben menedzsernek kell lenned es bizonyithatoan mukodonek, valamint valamifele szervezeti kapcsolatba kell lennie az itteni es az otthoni cegeknek.

Meg valami: ha itt megkapod a statuszod, attol meg otthon nem biztos, hogy vizumot is kapsz hozza sajnos…. (tehat ha itt vagy maradj a fenekeden lehetoleg, ha meg otthon , akkor a joszerencseben bizzal!)

Egyebkent a http://www.imworldregister.com kiindulaskent nagyon jo, erdemes megnezni vagy telefonalnod egyet. (korrekt, magyarul beszel)

Amire te gondoltal Buksi az-az, hogy egyenesen letezik olyan bevandorlasi kategoria, ahol a megjelolt osszeget felmutatva jogosult lehetsz allando lakosi statuszra, mivel toket viszel be es amerikai munkahelyet letesitesz. Ne keverd ossze a ket dolgot.

Pl. az elobbi peldaban letrehozol egy ceget mondjuk 1000 dolcsibol es evek alatt addig fejleszted, hogy lesznek alkalmazottaid es adozol is rendesen, akkor is kerhetsz zoldkartyat.

Ha nem vagy biztos valamiben, akkor legyszives inkabb ne irj.

Udv: Attila