burmai határvárosok

Kezdőlap utazas.com Fórum Távol-Kelet Ázsia Thaiföld 16 burmai határvárosok

#396147 Hozzászólás

thom

burmai határvárosok

Mint a legtöbb határvárosban a világon, ezekben sincs sok érdekes, max annyi mint Záhonyban. Egy napra simán átmehetsz úgy, hogy nem is használod el egyik belépésedet sem. 5 dodo, lefénymásolják az útleveled, a fénymásolattal mész át, az útleveled a thai oldalon marad, a mianmariak a fénymásolatra pecsételnek. Ez bármilyen hihetetlen teljesen bevett szokás arrafelé. A mianmari szárazföldi határpontokon nem kapsz vízumot, így be sem lépsz “hivatalosan”, azaz a thai 3 belépésedbõl sem veszthetsz el egyet sem. Amiért érdemes lehet átugrani 0,5-1 napra, az a piacok,kézmûves termékek dögivel, ha dohányzol, akkor a mianmari szivarokat, cheerootokat ne hagyd ki.
Ha már választanom kéne, én a Myawaddy-Mae Sot határátkelõt eröltetném, Myawaddyban van egy-két templom amit érdekesebbnek találhatsz.
Kawthaungnál (Ranong) egy kaszinót szoktak emlegetni, ahová húznak tömegével a thaiok (csakúgy, mint Poipetnél), a városban ott is csak a piac lehet érdekes + 1-2 templom (talán), esetleg 1 kilátó.
Ha mindenképp el akarod lõni a thai belépéseidet, akkor irány a mianmari nagyköv bangkokban és Air Asiaval Yangoon vagy Tachileikbõl (Mae Sainál) repülõvel Mandalay. Ha meg így repüléssel Myanmar nem o.k., akkor marad a Kambodzsa-Laosz-Malayzia hármas.