buszutak

#290058 Hozzászólás

A püspök inasa

buszutak

Bár már majdnem egy év eltelt, de emlékeimbõl megpróbálom összerakni a buszutakat:

Santiago – Mendoza: 400 km, az út kb. 8 óra, mert az Andok 3.150 méteres hágóján megy át az út, olyan szerpentinen, hogy sose felejted el, látod majd Amerika legnagyobb hegyét a 6.900 méteres Aconcaguát is. Az ár 55-60 argentín peso (3.500-3.800 Ft)
Mendoza-Cordoba: kb. 600 km, ez is kb. 8 óra, az is szintén kb. 60 peso a “coche cama” fokozatban, az Andesmar és a többi társaság busza éjjel közlekedik, simán végigalszod a kényelmes ülés-fotelekben, kapsz kaját, de ha akarsz a dvd-t is bekapcsolják, és akkor filmet is nézhetsz.
Corboba-Puerto Iguazú: ez egy keményebb dolog, ez egy 23 órás út (kb. 1.500 km), emlékszem 13 órakor indult a busz és kb. másnap délre értünk Cordobába. Az ár az 120 peso, szintén “coche cama” az Expreso Singer társaságnál. De ez volt a legluxusabb, többfogásos meleg vacsora volt, pezsgõvel és vörösborral.
Cordoba-BA: sajnos ez a viszonylat kimaradt, de a többibõl példából ki lehet sakkozni ezt is. Kb. 900 km lehet, ami azt jelenti, hogy szerintem egy jó busz 12-13 óra alatt megteszi.

A repülõ (Aerolineas Argentinas)is jóval kényelmesebb ellátást biztosít, mint az európai társaságok, és talán az ár sem olyan vészes. Nézz utána a BA-Cordoba járatnak a http://www.rumbo.com.ar oldalon (ha beszélsz egy picit spanyolul).

De én is a buszozást javaslom. Életemben nem utaztam tömegközlekedési eszközön ennyire kényelmesen. Utána itthon Magyarországon felülni egy távolsági buszra kész rémálom volt.