Camino del Norte – Camino Primitivo

Kezdőlap utazas.com Fórum Nyugat-Európa Szt. Jakab Út III Camino del Norte – Camino Primitivo

#142929 Hozzászólás

Hüperion

Camino del Norte – Camino Primitivo

Üdv Mindenkinek!

Idén július-augusztusban jártuk meg a Caminot, Santander és Santiago között. Ez részben az Északi úton, részben a Primitivon vezetett. Miután ritkán hallani errôl útvonalról hazánkban, ezért néhány gyakorlati tapasztalatot megosztanánk Veletek.

Nagyon barátságos, családias hangulatban mentünk, naponta mintegy 15 ember kelt útra, a tolongás/versengés ismeretlen fogalom volt. A zarándokszállások ritkábban vannak, mint a francia úton, de nem teljesíthetetlen távolságok. Komolyabb felkészültség nélkül vágtunk neki és egy hét után belerázódtunk az Isteni Gondviselés segítségével. A jelzések a híresztelésekkel ellentétben, nem olyan rosszak, mi egyszer sem tévedtünk el annak ellenére, hogy nem volt részletes térképünk, leírásunk. Az albergue árak változóak voltak: 3-12 euró, de átlagosan 5, Galiciában ingyenes (donativo, adományjellegû). Néhányszor igénybe vettünk panziót is (telt ház esetén, kényelmi, mosási szempontok miatt) ezek 12-20 euró körül voltak fejenként, étkezés nélkül.

Az éghajlat a part közelében óceáni, párás, hûvös (a késôbbi meleghez képest kellemes), a ruhák nehezen száradnak, ha nincs napsütés. Összességében nem volt rossz idônk, de azért párszor eláztunk.

Mesélni még sokat lehetne…

Buen Camino!