Camino Norte

#142446 Hozzászólás

Alehandro
Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

Camino Norte

Minek kell a szappanos víz, és esetleg a vizes zokni a cipõbe?
A szappanos víz meglágyítja a bört és igy kisebb a vizhólyag kialakulásának veszélye.
Vizes zokni: ha esetleg új cipóben mennél (ezalatt min 100km),akkor a vizes zokni segíthet a cipõ jobb és gyorsabb idomulásának a lábhoz. Erre ne alapozz!! Inkább gyalogolj sokat, hogy ne legyen új a cipód. Zokni!! Sztem ez is nagyon fontos! Turazoknit ajánlok. Nem olcsó, de megéri.
Van egy nagy súlycsökkentõ lehetõség is. Ez pedig a gyorsan száradó kis méretû törülközõ. Ez sem olcsó, de hihetetlen sokat lehet rajta spórolni.
A felkészülésben nagy segítséget jelenthet a magyarországon szerencsére jól elterjedt teljesítménytúrázás. A ttt.tr.hu-n találhattok bõszivel…

Sátrazni hol lehet?
Én a második caminomat sátorral toltam végig. Ez az igazi szabadság!! Nem kell tervezned, hogy eljuss a következõ albergéig, és sokkal jobb helyeken tudod a mobil házad felállítani. Ha jól tudom a spanyol törvényeket akkor mindenhol megengedett a sártazás egy éjszakáig. Én ált konzultáltam a rendõrökkel és olyan helyeken sikerült aludnom, mint pl St Anton Hegyen vagy nagyvárosban Gernikában. Azt azért megemlíteném, hogy loptak tõllem. Pl albergueben, illetve megpróbáltak éjszaka bejönni a stáramba, de sikertelenül. Tehát csak okosan…

Utasb!
Jó ötletnek tartom ezt a két mixet!! Ha én megyek még 1X akkor én is e két utat tenném meg, de még egy kiegészitéssel. Én még hozzátenném a francia út pireneusi részét. Pamplonától ha jol tudom, fel tudsz menni Irunba. Igy szinte az egész caminod a természetben menne.
Viszont ha csak e kettõ mellett döntenél akkor egy egy kis kitérõt választanék, méghozzá, ha már a primitivón vagy egy olyan lehetõség (kb 60 kmrrel Santiago elõtt) ahol vissza lehet menni a nortera. Sobradot- és a csuhásokat nem hagynám ki. Nagyon emberi fogadtatásban részesültem elsõ utam során. Tudok adni papirokat, csak irj elõbb a címemre és elküldöm a számom.. A többit majd ott megbeszéljük.

Buen Camino
A.