Canon

#267981 Hozzászólás

High Park

Canon

Ok,

mondok konkret peldat a szemetre pl. Lawerence-Keele , Domninion ( ami elit uzletnek szamit ) parkoloja. Meg minden egyeb kornyek ahol sok a bevandorlo. Igazad van , nem mindenhol ilyen szomoru a helyzet, a High Park tenyleg nem szemetes, csak a szegenyebb negyedek. Meg a masik vesszoparipam, hogy az autokbol kidobjak az ego cigarettacsikket, ami nemcsk bunkosag, de tuzveszelyes is.
Buszok : en Nyugat Dunantulrol jottem es a jarmupark fele korszeru, a legujabb europai normaknak megfelelo autobusz. Kisalfold Volan : TTC = 1 : 0 . Jo a TTC javara szol, hogy peldaul ejszaka a noi utasok barhol leszallhatnak, ha az utolso pillanatban erkezel a buszhoz, a vezeto nem az gazt szandekosan, hanem megvar, a sofor a vegallomason elkoszon az utasoktol stb. Jol esik ez a sok apro figyelmesseg.

Korabban csak a hibakat emeltem ki, ami Magyarorszagra emlekeztetett. Osszessegeben sokkal tobb a pozitivum.
Az emberek sokkal normalisabbak, kedvesebbek. Lenyugoz az a hatalmas nagy turelem es tolerancia ahogy a szaz nemzetiseg bekesen megfer egymas mellett, magyarorszagon meg az a fel tucat gylkolassza egymast. Jo nezni ahogy az iskolak elott az onkentes jelzoorok a STOP feliratu palacsintasutojukkel meg-megallitjak a forgalmat, ahogy a kis “mehemedeket” viszi iskolaba az apukajuk. Hogy a 4 way stopnal a nekem jobb oldali vezeto megall es elenged. Nem azt nezik honnan jottel, vagy hogy nezel ki, milyen ruha van rajtad, hanem amit nyujtani tudsz az a lenyeges. A boltban normalisan szolgalnak ki, olyan arak vannak mint Magyarorszagon. A hivatalokban gyorsan es kulturaltan lehet ugyet intezni munkanapokon 8.30-4.30 kozott. Nem packaznak veled, az emberek turelmesen beallnak a sor vegere ami hihetetlen gyorsan el szokott fogyni. Ja es nem nyomnak a kezedbe egy postai feladovevenyt hogy tessek ezzel atmenni a postara es utana visszajonni, mint Mo-n.
Az utcakon nincs kutyaragacs, egy kobor ebet nem lattam meg.
Az Ontario to parjan megmosolygom a muanyag jardat, a Canada goose madarakat, a megcsodalom a Canada Trust Towert, ami szerintem a legszebb felhokarcolok koze tartozik.
Szerem Kanadat.