carapicha

#294607 Hozzászólás

valaszok

carapicha

Szilva: Most voltam egy fekete tengerparton Matapaloban a kozepso csendes-oceani parton es gyonyoru volt, nem kell megijedni ettol.

A program megvalosithato, a maszast a csucsra 20-a hajnalra kell tenni es onnan le lehet erni egeszen San Isidroba, sot San Joseba is meg aznap, de ez eleg rohanas, erdemes meg egy napot csak szemlelodni a parkban vagy maszkalni mas helyekre, pl. a sziklaformaciokhoz vagy egy mas csucsra, a tavakhoz, mert van mit nezni.

San Isidrobol van egy ut le a partra, Dominical, Uvita, az emlitett Matapalo, amik kis parti kozossegek, de ez nem jelenti azt, h olcso a szallas, mert a gringok es az europaiak mar felvasaroltak az egesz parot es a tikok is el vannak szallva. Lehet azonban talalni jo helyeket es szep is a terseg. Ha ezt megnezed, akkor mar Guanacastebe nem erdemes menni, mert nagyon hasonlo es messze van amugy is.

Innen vissza lehet menni SJ-be Manuel Antonio es Jaco erintesevel. Kozben meg lehet nezni a Manuel A. Nemzeti Parkot, es esetleg a Carara N.P.-ot is, ami utobbi a Tarcoles-folyotol van 1-2 km-re, ahol szabadon lehet egy rakas krokodilt latni.

Vili: szerintem helicopterrel fognak teged onnan kimenteni es az auto orokre ottmarad. Kizartnak tartom, h lenyeges tavolsagra be tudnal ott hatolni, nem hogy atkellni. Egyreszt az egy vedett terulet, tehat elvileg be se lehet hajtani, de amugy nem is lehetseges. Amugy itt meg az autoutnak jelolt utak is jarhatatlanok neha, nemhogy egy gyalogut. Arrafele, amerre akarsz menni, csak indianok meg eldugott parasztgazdasagok vannak.

2 lehetoseged van, vagy visszamesz SJ-be es onnan akar repulovel Corcovado fele, vagy Panamaban kerulod meg a hegyet Bocas del Toro-nal Almirantenel van egy ut David fele, onnan meg Paso Canoas-ba a hatarra. Ez sem rovid, de legalabb mast latsz. Amugy a berelt kocsit nem viheted at a hataron, tehat ez csak buszos tema.

buszok:
Puerto Viejo-SJ: 6 ora
SJ-Puerto Jimenez (Corcovado): 9 ora
tehat 2 nap osszesen, ha nem repulsz

Ha repulsz, akkor 1 telhes nap.

Hatul szinten 2 nap, de erdemes Bocas del Toroban megallni par napra, mert az nagyon szep.

Itt vannak kepek rola, meg Costa Ricarol is eleg sok:
http://photos.metc.hu/indexhu.html