Chinchorro Angel Falls egyebek

Kezdőlap utazas.com Fórum Közép- és Dél-Amerika Venezuela? Chinchorro Angel Falls egyebek

#288888 Hozzászólás

Valaki

Chinchorro Angel Falls egyebek

Latogato: chinchorro az egy fuggoagy tipus. Angolul csak 1 neve letezik, aszem hammock-nak irjak. Valojaban 2 tipus letezik. Az egyik, es ez a chinchorro, likacsos anyag, azaz horgolva van, likacsos jelleggel. A masik az hamaca, ami viszont tomor anyagbol keszul, tehat szottes jellegu.
Mielott megkerdezned mi a pincho: az pedig palcara felhuzott husi szeletek kisutve, olyan rablopecsenye jellegu.
Balazs: a szaraz evszakban nem nagyon van viz a folyokon, ezert nehez az Auyan Tepuit megkozleiteni. Az Auyan Tepui az a tablahegy, ahonnan az Angel lezudul. Esos idoben a folyok konnyebben jarhatok, viszont nem tudom, hogy az ugras szempontjabol mennyire hatrany nektek. Ilyen vezetoket nem tudok, de nagyon jol ismerek egy sracot, aki szarmazasat tekintve Pemon indian es Canaima falubol valosi, aki sok eve a turizmussal foglalkozik arrafele. Ot esetleg megkerdezhetem, hogy mit tud ajanlani, sot ha van emilcime, fel is vehetnetek vele a kapcsolatot. Ne vardd, hogy surun nezi a postaladajat, ugyanis tobbnyire a Canaima kornyeki dzsungelt jarja, de ha tud, biztos segit, foleg, ha hivatkozol ram. Spanyolul, angolul jol tud. A spanyolt csak azert emeltem ki, mert az itteni indian lakossag nem feltetlenul beszeli, a pemonok pl pemonul beszelnek. Az Angel megkozleitesehez ajanlom, hogy CCS-bol buszozz le Ciudad Bolivarba, 1 ejszakas ut, es onnan kezd neki. Ha sikerulne tuti kontaktot talalni canaiman, az meg jobb, mert akkor Bolivarbol lerepultok Canaimara, ami kb 1 ora, es ott helyben intezkedtek. Az persze nem olyan egyszeru, hogy csak megjelensz Canaiman es majd ott mindent elintezel, ugyanis az egy NP es megerkezven a repterre rogotn NP belepo van, es onnan elvileg valamelyik tours-ral kell “tovabbmenni”, de ha van kontakt, akkor azokkal megbeszelitek a “randit” a canaimai repteren es attol kezdve mindent veluk inteztek.
A buszok kozul ajanlom a bus-cama tipusuakat kenyelmesebbek, mint az egyszeru ejecutivo, igaz picit magasabbak az arai. Kerdezzel konkretan ezekkel kapcsolatban es ugy konnyebb valaszolni.
Zsiga bacsi! Ide is kuldhetnel egy kis fustolt csulkos bablevest, szeressuk am azt itt is.
Udv mindenkinek