Chirripo

#294611 Hozzászólás

Andino

Chirripo

Mi tavaly megmásztuk, már a menedékházig. Teljesítménytúrázgatunk itthon, de ez teljesen más volt. Elindulsz 1300 méterrõl egy falu szélérõl és 14 kilométer megtétele alatt fennt vagy 3500 körül. Ez olyan mintha egész úton lépcsõn mennél felfele. Az út egyébként korrekt csak hát borzasztó meredek. Már az elejénél – röhejesen hangzik – de a kilométerköveket várod és úgy érzed, hogy kimaradt egy kettõ annyira lassan következnek egymás után. Egy nap alatt a házig szerintem több mint elég. Másnap vannak akik felküzdik magukat a csúcsra, ami rendszerint ködben van. Lefelé sem sokkal könnyebb és gyorsabb.
Maga az erdõ szép, bár érdemleges állatot nem láttunk (nem érdemlegest sem). A ház fönt korrekt, de hideg volt (márciusban). A foglalás szövevényes, külön történet, mert hónapokkal elõre le van foglalva minden hely és csak a helyi Gardaparkes dönt reggel 6-kor, hogy indulhatsz-e vagy sem. Mi mehettünk fönt pedig a 60 ágyból 40 üres maradt.

Matapaloról annyit, hogy mi San Isidoró-ból saját autóval akartunk felmenni Palo Verdéig. Ez kb 180 kilométer. Matapalon fürödtünk egy órát, viszont estére sem értünk fel. Tanulság: nyugodtan számolhattok 25-30 kilométeres átlagsebbességet közúton, folyamatos haladás mellett.

Magánvélemény: SAn Isidoro nekem nagyon tetszett mint város, Matapalo szép strand, de ennyi. Viszont semmi pénzért nem adnám oda Guanacastét (Rincon, Palo Verde, Santa Rosa) cserébe.

Mivel nekem is a fórum két kedves Costa Ricát járt levélírója segített utazás elõtt, én is felajánlom, hogy megmutatom a képeimet és mesélek. A képek szerintem sokkal többet segítenek a parkok és régiók közötti választásban, mint a szöveg.