cím

#304188 Hozzászólás

bgyuszi

cím

Ráday u. 1, ahogy a Kálvin térrõl mentek, a Ráday utca jobb oldalán lesz. Foglalkoznak érmeváltással is (bár új-zélandi érméjük nincsen). Ha nem lesz nekik (a múlt héten vettem meg az összeset, de azóta jöhetett még), akkor Aucklandben biztos lesz ATM, ahol be tudjátok szerezni azt, ami kell. A váltás azért lenne célszerû, mert most nagyon jó az árfolyam és ki tudja meddig lesz ez így.
Az új-zélandiak tudják, hogy szép az országuk, és ezt ki is haználják. Minden, ami a turizmussal kapcsolatos, pofátlanul drága (így sajnos a vonat is, mert azt a helyiek egyáltalán nem használják hétköznapokon). Niue kivétel, egy érintetlen szépségû sziget, amit talán még nem érintett az árrobbanás..talán. Ha mégis úgy gondolnátok, hogy egy útra busszal mentek, szóltok a vasútnak, az visszautalja a pénzt 3 napon belül és azt elköltitek buszra és még marad fejenként néhány NZD amit másra is el lehet költeni (a busz ára 35 NZD) + 2 különbözõ módon mentek Greymouthba oda és vissza így a vasút talán még nagyobb élmény lesz. De ti tudjátok, és csak a saját fejemmel tudok gondolkozni. Igaz, hogy ez a repülõjegy árának töredéke, szinte semmi ahhoz képest. Én is másfél évig spóroltam az utazásomra, az én költségeimnek nagy része szintén a repjegyre ment, de még így is törekszem a legjobb és legolcsóbb kombinációjának elérésére.
San Franciscoban március elején felemás az idõ. A jó idõszak késõbb kezdõdik (úgy áprilistól), de nem kizárt, hogy 20 fokos meleg vár majd titeket.

és még egy dolog: jelentkezzetek be a United Airlineshoz tagnak. A repült mérföldek 100%-át írják jóvá (szemben pl. a Lufthansával, ami 50%-ot). Mivel Star Alliance a United is és az Air New Zealand is, a mérföld a kártyátokra kerül és Európában is felhasználható a Lufthansa vagy az Austrian Airlines járatain (szintén Star Alliance légitársaságok), azaz lesz 1 ingyen utatok Európán belül bárhova, akármikor. A United tagsági kártya igénylése abszolút ingyenes, bárki számára hozzáférhetõ. Csak vigyétek a repülõtérre, amikor repültök és rakassátok fel a pontokat.