Cirmos

#208399 Hozzászólás

an
Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

Cirmos

Szia !

Mi Barking-Dagenham városrészben lakunk,Észak-London.
Mi elsõsorban a férjem munkahelye miatt lakunk itt,de nincs problémám a környékkel.Nem a legszebb része Londonnak,csak olyan mint a többi.
Itt ennyiért vannak lakások.Persze itt is vannak végletek,de álltalában 2 hálószobás lakást találni 600-ért.
Én is most keresek kisebb lakást,mert hárman vagyunk mi is csak és ez a lakás nagyon nagy nekünk.
Két napja hívott az agency,hogy 1 hálószobás lakást talált 525-ért.
Barátaink laknak Dél-Londonban ,Penge-ben õk is 2 hálós lakásban laknak 650-ért.
Ahol mi lakunk az egy lakás,nem olyan szép sorház,hanem egy bolt felett van,hátulról van a bejárata,ahol a kocsival parkolni tudunk.A sorházak itt is drágábbak.
Biztos nehéz olcsó lakást találni,én is voltam vagy 100 ügynökségnél,az ablakba kivolt rakva az olcsó lakás képe,de mire bementem a lakás már kivolt adva /állítólag,vagy nem is volt/.Nekem abban volt szerencsém,hogy az egyik agencyben,akikkel most is szerzõdésben vagyunk,egy nagyon kedves Walles-i hölgyel volt az ügyintézõ,és õ tényleg lelkiismeretesen segített és segít nekem a mai napig.Gondolom tudod,hogy milyen az elsõ lakást kibérelned,mindenféle referencia nélkül.
Ha érdekel az a környék,megadom az agency címét.

Egyébként én körbenéztem az árakat itt London melletti kisvárosokban,és sajnos ugyanannyi mint itt,ami viszonylag közel lenne az ugyanennyi,ami olcsóbb az meg nagyon messze van ahhoz hogy minden nap ingázzon az ember.

Az iskolánál lehet,hogy szerencsém volt,de más is mondja,hogy mennyire lelkiismeretesen állnak a tanárok a gyerekéhez,ez azért biztosan iskola és tanár kérdése,akár Magyarországon.

És vettél észre fejlõdést a fiadon?Mennyire érti az angolt?
Nekem az a legnagyobb bajom,hogy nincs összehasonlítási alapom,hogy a fiam hol tart most.Angol mesekönyveket olvas,és le is fordítja,kommunikál,és megért sok mindent,de azért még nagyon messze van attól,hogy tökéletesen beszéljen,de biztosan én vagyok csak türelmetlen.