Csaba63

#326999 Hozzászólás

Csaba63

Beleolvasgattam a topicba, meglattam a veget, es nem allom meg szo nelkul. Jol gondold meg Csaba, mielott belefogsz, mert nem biztos hogy erdemes fejest ugrani az ismeretlenbe. Foleg ha a szakmadban akarsz elhelyezkedni. Ha kijossz, akkor tenyleg nem varhatsz mast, mint ketkezi munkat. Meg a villanyszerelo is tulzas, mar ahhoz is mazli kell hogy annak felvegyenek. Szoval fel kell keszulnod a szallodatakaritasra, epitkezesre vagy mosogatasra, ilyesmi. Es ha nagyon eltokelt vagy, es felre tudsz tenni 1-2000 fontot, akkor elvegezhetsz valami parhetes/honapos tanfolyamot, ami ad neked egy angol papirt. Mittomen, PLC programozas, unix halozati ismeretek, ilyesmi. Na akkor lesz eselyed normalis melora, de olyanra kozel sem, amit otthon kapnal. Mondjuk telepithetsz windows-t. Egy dolgot tarts szem elott: ha most vegeztel, akkor a diplomad itt az egvilagon semmit de semmit nem fog erni, mindegy hogy a BME-n vagy a GaborDenesen szerezted. Itt azt sem tudjak, azt eszik vagy isszak. Vagy itteni papirt mutatsz fel, vagy itteni gyakorlatot. Ez a belepo a diplomas allasokhoz.
Na de nem akarok mindenttudo lenni, tortenhet maskepp is, lehet nagyobb szerencsed is. Mindossze azt szeretnem, hogy tudd, nem ismerek senkit, aki ennel konnyebben tort volna ki a segedmunkas letbol. Pontosabban ilyet sem sokat, de ilyen legalabb van. A magam tapasztalatat felesleges lenne megosztanom, en mar eleve diplomas melora jottem ki, es itt valtottam.
Na most hogy felfestettem az ordogot a falra, gondolkodj. Tudsz-e otthon lehetoseget, ismeretseget, egyetemi palyazatot (ha most vegeztel), mert azzal jarsz a legjobban. Gyere ki szarert hugyert halozatot epiteni egy angol-magyar cegnek Chester-Pusztara, vagy egy egyetemre research assistant-nek, vagy barmilyen olyan melora bolints ra, ami hellyel-kozzel szakmaba vag. Es akkor gyere ki. Hidd el, ugy konnyebb lesz, es nem fog tovabb tartani, mint itt felkapaszkodni a semmibol.