CSAJOK

#438936 Hozzászólás

nyugi

CSAJOK

Közvetlen légi összeköttetés Jordánia és Ferihegy között

Június 2-tól menetrendszerinti légikapcsolatot teremt Jordánia fõvárosa, Amman és Budapest között a Royal Jordanian.

Sajtóközlemény, 2007. január 11.

Június 2-tól menetrendszerinti légikapcsolatot teremt Jordánia fõvárosa, Amman és Budapest között a Royal Jordanian. A légitársaság EMR-195-ös, 100 fõs repülõgépe kedden és szombaton teszi meg a mintegy két órás utat.

A Royal Jordanian a legújabb légitársaság Ferihegyen. A „királyi”-akkal 53-ra emelkedett a Budapest Airportról menetrendszerint közlekedõ légitársaságok száma. Amman pedig a budapesti repülõtér legújabb célállomása, a így már a Közel-Kelet városai közül Bejrútba, Damaszkuszba, Tel-Avivba, Teheránba és Ammanba lehet eljutni repülõvel átszállás nélkül.

A Közel-Kelet és Magyarország közötti utasforgalom a ferihegyi reptér forgalmának 3,4%-at adta 2006-ban. Tavaly összesen 240,973 utas érkezett Közel-Keletrõl Budapestre repülõgéppel.

„Nagyon örülünk, hogy közvetlen kapcsolat jött létre Jordánia fõvárosa és Budapest között.” – mondta Stewart Wingate a Budapest Airport vezérigazgatója „Sokat dolgoztunk azon, hogy ez az új kapcsolat létrejöjjön, és külön öröm, hogy a Royal Jordanian személyében egy elõkelõ légitársaságot üdvözölhetünk Ferihegyen. A járat nemcsak Jordániával teremt összekötetést, de tovább erõsíti magyar kapcsolatokat a mintegy 200 milliós közel-keleti piaccal. Ez tovább fokozhatja a magyar idegenforgalmi és üzleti kapcsolatokat a térséggel, valamint hozzásegítheti Ferihegyet ahhoz, hogy Közép-Európa legsikeresebb reptere legyen.”