Csak tapasztalat.

#274622 Hozzászólás

albaregia
Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

Csak tapasztalat.

Nem kritizaltalak titeket Pafrany es nem is akarom megmodani mit, hogy kene csinalni nalatok, csupan a negy heti tapasztalatotmat irtam. Amikor Magyarorszagon voltam es most is, a net-en kerestul (a hozzaszolasokbol) is azt erzem, hogy mindenki artatlan a helyzet kialakulasaban. Sajnalom Pafrany, de ezt nehez elfogadni, hogy egy ici-pici kissebseg a nagy tomegek akarata ellenere juttatta ide az orszagot.
Visszaterve az eredeti topichoz, fonntartom azt a meggyozodesemet, hogy a sok grafittiert, szemetert es a lerohadt allapotu kornyezetert nem az eszkimok a felelosek, hanem azok az emberek akik az adott orszagban elnek. Tetszik vagy nem, ezek pedig TI vagytok, a mindennapok emberei.
En is felelos vagyok az itteni allapotokert. Pl nem gyujtok BBQ-t bizonyos helyeken, ahol bozottuzet okozhatok vele. Sajnos nagy az aszaly es csak 4 perces zuhanyozast javasolnak az embereknek, napi, szemelyenkenti 140 l-es vizfogyasztast egesz napra. Akarmilyen hihetetlen, de mi probaljuk betartani a javasolt korlatokat, bar nem kotelezo. 8 bozottuz 10-bol szandekos gyujtogatas eredmenye es errol nem a budapesti emberek tehetnek, hanem mi. A folyoink nem kadmiumtol szenyezettek es ez nem nektek koszonheto 20000 km-rel odebb, hanem “mi” probalunk rajuk vigyazni. Ez a lenyege a hozzaszolasomnak. A kornyezet megkimelesenek nem szuksegszeruen van anyagi es politikai vonzata. Inkabb a helyi lakosok hozzaallasan mulik milyen egy turista benyomasa az adott helyrol.