Csavonak, meg úgy mindenkinek

Kezdőlap utazas.com Fórum Váróterem Lelekvandorlas, elet a halal utan Csavonak, meg úgy mindenkinek

#235414 Hozzászólás

Csavonak, meg úgy mindenkinek

Te mindent elhiszel amit a gyülekezetben mondanak meg amiket a kiadványokban olvasol?
1. Miért volt ott a tudás fája Édenben?
2. Miért lettek az oroszlánok, krokodilok, stb. hegyes fogakkal, karmokkal, stb. “teremtve”? Majd az 1000 év alatt megtanulnak legelni míg mi tökéletessé válunk, mi? Sok növény és állat egy bizonyos állat fogyasztására van specializálódva. Velük mi lesz?
3. Hova lettek a dinoszauruszok? Meg a többi õsállat? És szerinted ezek mind az eddigi 6000 év alatt éltek egymás mellett??
4. A földrészek évente pár mm-t/cm-t tesznek meg. Tehát elfogadhatjuk h ausztrália 3-4000 évveel ezelõtt is kb ott volt ahol ma, esetleg 10 m-rel arrébb. Miután Nóé bárkája megfeneklett az Araráton (vagy tökmindegy hogy hol) hogy jutott el a 2 kenguru, koala, stb. Ausztráliába? A galapagosi teknõsök Galapagosra? Stb. Stb.
Ennyit a Bibliáról
Azokhoz pedig akik az evolúció mellett állnak, csak annyi a kérdésem, hogy mint tudjuk 50 éve 3 milliárd emberrel KEVESEBB volt a Föld lakossága. 100 éve? 200? Szerintetek hova jutunk a végén, vajon hány ember élt a bolygónkon 4000 évvel ezelõtt? És 6000?? De még 1000 példát mondhatnék, pl. a sejt bonyolultságát ami mára tisztára volt h nem alakulhatott ki magától. A sejt mint egységes egész mûködõképes csak, nem “alakulhatott ki”. Vajon az emberi érzelmek is az “evolúció” termékei?? Stb. Stb. Az evolúcióelmélet már sok évtizeddel ezelõtt is gyenge lábakon állt, ma már egyszerûen nevetséges, a tudósok kezdik elfelejteni mert egyre több benne a logikai ellentmondás és ahogy egyre többet tudunk egyre nyilvánvalóbb hogy fizikai lehetetlenség az amin alapszik. Õsleves meg villámok. Hiányzó lánszemek. Ugyan már. Ma már ép elméjû, olvasott ember ezeket nem gondolja komolyan. Egyre felvilágosultabbak leszünk, de még nagyon az elején járunk. Még nem tudunk semmit. De egyre tudatosabban keressük a válaszokat az emberiség nagy kérdéseire. Megtudjuk-e valaha is h honnan jöttünk, miért vagyunk itt, egyedül vagyunk-e? Egyszer talán igen. De remélem csak azután hogy az ember már felnõtt a világegyetemhez. Addig szerintem felesleges az egyik vagy a másik dologban hinni. Nem mondom h rossz, de a világ tele van minden féle hülye dolgokban “hívõ” emberekkel, és a baj ott kezdõdik h nem tartják tiszteletben ha a másik máshogy gondolja. Nincs-e köze a vallásoknak a világban uralkodó békétlenséghez? (Költõi kérdés.) A terrorizmushoz? Szerintem ennél jobb ha senki nem hisz semmiben. Ahelyett h vakon hiszünk a dolgokban (mint Isten, evolúció, reinkarnáció, földönkívüliek), mi lenne ha szépen csendben keresgetnénk-kutatgatnánk és megvárnánk míg egyértelmû bizonyítékok kerülnek elõ, ha meg sosem kerül elõ semmi akkor meg mi értelme hinni vmben? A hit szép dolog. Addig amíg össze nem hozzuk az emberi fajjal. Talán épp egy ilyen “robot”/”zombi”-társadalmat akarnak a világ vezetõi létrehozni. És sztm egész jól alakul, habár nem helyeslem, de nem sok alapom és tudásom van ellenezni sem. Ha az embereknek nincs hite és véleménye, akkor legalább béke van. Könnyû õket igazgatni. Az a kép amit Aldous Huxley felvázol a Brave New World-ben (Szép Új Világ), lehet kicsit ilyesztõ, de nagy része ma már igaz, természetesnek is vesszük, és sztm a többi is csak idõ kérdése míg megvalósul. Hogy jobb lesz-e úgy? Majd kiderül. Vagy nem. Ki tudja?
Mi juttatta erre a pontra az emberiséget? Szerintem a kíváncsiság, a tudásvágy. Hogy történik? Miért így történik? Egyáltalán mi történik? És az emberiség nagy kérdései amire tudni akarjuk a választ. Képzeljük el hogy akkor is itt tartanánk-e, ha nem lennénk kíváncsi természetûek! Nem akarnánk mindent tudni. Nem bocsátkoznánk feltevésekbe, nem alakítanánk ki hiteket mielõtt valami tényként nem teremne elõttünk. Nem lennének nézeteltérések. De nem így van. Akkor hogy is volt az a Tudás Fájával?
P. S.: Szem kinyit, pofa befog…