Csibinek

#287253 Hozzászólás

cHe2

Csibinek

Nem mindenre tudok válaszolni, de azt hiszem hasznos amit leírok.
Az országon belüli repülõjáratoknál gyakran fordul elõ késés, még a legmegbízhatóbb légitársaságok (Taca, LAN) által üzemeltetetteknél is. A jegyeket interneten is lefoglalhatod, bár nekem az volt a tapasztalatom, hogy nem csúcsidõben a gépek nem voltak tele, így a reptéren verseny folyt az utasokért és az Iquitos – Lima, egyébként 125 dolláros LAN jegyet 89 dollárért kaptam meg.
Az aguas calientesi vonatra mindenképpen elõvételben vegyétek meg a jegyet, mert az szinte mindig zsúfolt. Ollantaytambo Cuzcotól elég messze van, bennünket 80 solért vitt el a taxi, így nem spórultunk a vonatjegy árával, és az idõvel sem tudtunk sokat, szerintem nem éri meg. Ha az idõvel takarékoskodni akartok, akkor a Cuzco – Poroy utat lehet megtenni taxival, mert ez közel van, de a vonat nagyon lassan teszi meg ezt az utat ugyanis elõször fel kell kapaszkodnia cikk-cakkban a hegyre, majd onnan megint le. Visszafelé, ha este jöttök, akkor ezt az utat nem érdemes kihagyni, mert az esti Cuzco látványa a helyrõl gyönyörû.

A környezõ városokat meg lehet ugyan tekinteni egy nap alatt, de rohanás lesz az egész út. Ne hagyjátok ki Sacsay Huamant sem, mert érdekes élmény.

Nekem leginkább Limával kapcsolatban van tapasztalatom, ha az is érdekel, akkor írj!