Csibinek

#287255 Hozzászólás

Sra Moreno

Csibinek

Szia Csibi,

Jól hangzik az útiterved! Bár arra készülj fel, hogy Cuzco, MP, Puno stb fõbb látványosságoknál elég sok a turista, ami szerintem nagyban csökkenti az élvezetet. De tényleg, Cuzcoban sokkal több turista van, mint perui.

Ennek ellenére én nem foglaltam le semmit elõre, Limában vettem repjegyet – van több légitársaság is-, Cuzcoban fizettem a MP túrát – megérkezésem után 1 vagy 2 nappal volt is rá hely . Szállást is lehet ott találni. Ha tényleg áprilisban mész, akkor no para, mindenhova el fogsz jutni, nem fõszezon.

Cuzco-Aguas Calientes tényleg vonattal a legjobb, és érdemes AC-ben aludni egyet, mert egy nap alatt a MP elég fárasztó. Csak a vonatút 4 óra oda, 4 vissza. Hajnalban meleg ruha, de az MP-n érdemes rövidújjúra, térdnadrágra átöltözni, mert elég meleg van ott, és a napkrémet se felejtsd otthon – nekem sikerült leégnem.

Puno viszont nekem hatalmas nagy csalódás volt: eszméletlenül csúnya város és a Titicaca-tónál a Balaton milliószor szebb. De tényleg! Bár a Cuzco-Puno út – én busszal tettem meg – nagyon szép: lámák, alpakkák, hó, zúzmók, 1-2 erõsebb immunrendszerû bárány és baromi szegény falvak. Egy kicsit át fog értékelõdni a szegénységrõl alkotott fogalmad…
Az úszószigetek persze nagy túristalátványosság: több a turista, mint az õslakos indián…

És ha szeretnél igazi perui hétköznapokat látni, akkor érdemes Limában, Trujilloban, Chiclayoban, Arequipában szétnézni. Én nem jutottam el a Sipán sírig, de azt mondják, ott már csak a gödör van és minden kincs Chiclayoban van egy múzeumban, nem tudom a nevét, de olyan kívülrõl, mint egy piros-rózsaszín piramis. Na ezt, feltétlen nézzétek meg!!! Én még ennyi aranyat nem láttam egy helyen!!! Kérjetek vezetõt, úgy az igazi!!!

Õszintén szólva, nekem jobban tetszik a costa – az óceánpart -, mint az Andok, itt sokkal kevesebb a turista és itt lehet igazán látni, hogyan is élnek a mai peruiak. Persze ha nagyon korlátozott az idõtök, akkor tényleg csak a turistalátványosságok férnek bele.

Jó utat!