Csibinek

#287261 Hozzászólás

Borsi

Csibinek

Bármilyen jármûvel akarsz menni Aguas Calientesbe, szerintem érdemes 1-2 nappal elõtte megvenni a jegyet. Mi odafele Ollantaytambóig busszal mentünk, onnan vonattal, ill. visszafele végig vonattal jöttünk, és teljesen tele volt mindegyik, plusz elõttünk ment el egy másik vonat, az is teltházas volt.
Arequipában sokan árulják a Colca-kanyon túrákat, én már nem emlékszem, melyik irodával voltunk, az LP ajánlotta, azt tudom, és mi meg voltunk elégedve. Az egynapos túrát azt felejtsd el, 2 vagy 3 napra érdemes csak elindulni a távolság meg a nagy magasságkülönbség miatt (ill. csak így láthatjátok másnap hajnalban a kondorokat felszállni a kanyonban). Nekem úgy tûnt, hogy többé-kevésbé ugyanazt az utat járják be a túrák. Földút van végig, 6-8 fõs dzsippekkel nyomják, szállás este az egyik faluban.
Nazcába és Icába van sok busz Limából, szerintem elég közvetlenül utazás elõtt megvenni a jegyet. Mi Icába mentünk közvelenül, több busztársaság van, mi egy “Soyuz” nevûvel mentünk (még vörös csillag is volt a buszok oldalán, nem vicc :)), annak 1/2 óránként indultak buszai, nem volt gond a jegy.
A belföldi repjegyeket az adott légitársaság irodáiban tudod rekomfirmáltatni, minden nagyobb városban vannak ilyenek.