Csibinek

#287262 Hozzászólás

cHe2

Csibinek

A jegyátíratás általában lehetséges, de csak akkor, ha a jegy vásárlási feltételeiben ez benne van. Van ilyenkor némi költség is. A konfirmáltatást mindig a jegy mellékleteként kinyomtatott foglalási jegyzéken, vagy ha a jegy elektronikus, akkor az azon található telefonszámon kell elvégezni, ami általában a légitársaság telefonszáma. Elvileg ezt a szolgáltatást a szálloda is elvégzi neked. Ha végképp nem sikerül, menj be a légitársaság irodájába és ott intézd el.

Aguas Calientes és Ollantaytambo között valóban járnak vonatok. Én errõl a hajnali lehetõségrõl nem tudtam. A Perui Vasutak honlapján megtalálod a menetrendet, és a tarifákat is. Úgy látom, emelkedtek és 2007-tõl a Cuzco-Aguas Calientes út oda-vissza Vistadome-val 113 USD, Backpacker-rel 73 USD A csak egy útra szóló jegy 66, illetve 46 USD. Én ezt az általad említett hajnali vonatot nem látom, nincs a menetrendben, elképzelhetõ, hogy ez az a vonat, amit csak peruiak vehetnek igénybe és állítólag az állomásfõnöknél lehet kikönyörögni a jegyet, ha külföldirõl van szó. (Minden esetben kérnek útlevelet, vagy peruiak esetében személyi igazolványt.) A vonatjegyet nem lehet a Vasútnál elõre foglalni, csak ott helyben lehet megvenni, de lehetõleg az utazás elõtt minél korábban. A Cuzco-i (ha minden igaz San Pedro) állomáson elég sokan szoktak lenni, de sorszámot kell húzni, és elég gyorsan megy. Ezt esetleg egy utazási iroda is elintézi neked.

Limában inkább Miraflorest, vagy San Isidrót ajánlanám, esetleg Barrancót, bár az messzebb van a reptértõl. Tapasztalat szerint, ha közvetlenül a szállodától kérsz árajánlatot, akkor olcsóbb, mint az internetes helyfoglalás. Barrancót este (Sóhajok Hídja, és a völgy a sok kis étteremmel, a fõtér, különösen az “Oita No Ma” szórakozóhely) és Ó-Limát, Callaóban a La Puntát nappal érdemes megnézni. Érdemes taxival közlekedni, mert olcsó, a buszok közlekedése kaotikus, de ki lehet próbálni (rövid távra 50 cenimo, hosszabb távra 1 sol, de lehet, hogy 1,20-ra felment már). A taxisokkal vigyázni kell, mert átvernek. A reptér – Miraflores útvonal maximum 30 sol, városban közeli célpont (kerületen belül) 3-4 sol, Mirafloresbõl a belvárosba kb: 8 sol, távolabbi célpontra is maximum 18-20 sol. A szállodák is kimennek eléd, de az drágább valamivel.

Limából Icába rengeteg busz megy, pl. Perubus (Soyuz), Oltursa, Ormeño, Cruz del Sur stb. A felsoroltak a legbiztonságosabbak, különösen az Oltursa, és a legelsõ a legolcsóbb. Mindegyiknek van weboldala, nézd meg a tarifákat és a menetrendet, nekem olyan lassú az internet-kapcsolatom, hogy nem jönnek be ezek a lapok.