Csibinek

#287263 Hozzászólás

Marcsi

Csibinek

Szia, olvasom mit tervezgetsz. Én tavaly jártam be nagy részét az útnak. azt nem írtad kivel mész, de ha netán egyedül, vagy pl. 2en lányok, szerintem foglalj a szállással elõre taxit a limai reptérre, mert szerintem elég ilyesztõ megérkezni Limába (kisebb sokknak is mondhatö,fõleg ha nem voltál még Latin Amerikában), fõleg esti (de du. 5-kor már sötétedik) érkezéssel. Én legalábbis áldottam eme ötletem. De másnapra felbátorodtam és busszal közlekedtem…bár nem egyszerû kiigazodni rajtuk, így ha nem egydül vagy, inkább txizzatok, alkudjatok a taxira is. Limában tényleg nagyon óvatosnak kell lenni fõleg a belvárosban. Szerintem a Larco Muzeumot ne hagyd ki az erotikus “cserepekkel”! :-)
Én is kint vettem meg minden jegyet, nekem szerencsém volt, nem késtek a járatok, de mindenki ezzel fenyegetett. Én a Colcát Arequipaban fizettem be, egy csomó iroda van. Szerintem is min. 2 napos utra fizesss be, én 3 naposra mentem, ugy volt hogy lemegyek az Oázisba is, ami azt mondják csodaszép…csak én olyan magaslati beteg lettem, hogy azt hittem meghalok, igy nem tudtam lemenni. de érdemes szerintem megpróbálni, csak erõsködj, hogy felfelé szamárháton akarsz jönni (én is azon kötöttem ki félútról visszafelé), és akkor valahogy egyeztetnek neked szamárkát. Csak alig pár emberrel beszéltem aki magától föl tudott mászni. Ha Inca Trailre akarsz menni, a szabály az, hogy a megfelelõ ugynökségeknek is 48 órával a trail-re lépésed elõtt regiszrtálni kell a kormány lapján. Tehát ha véletlenül van helyben szabad hely, akkor is min 2 napot várnod kell. En nagy nehezen be tudtam jutni, mert valaki lemondta, de sajna a 4 napot 3 alatt csináltam meg, azaz az elsõ 2 napot egy alatt…így nem volt könnyû. .-) de megérte!
Arequipaban nehogy kihagyd a Museo Santuarios Andinos-t, ahol Juanita van!!! Kötelezõ megnézni! A LP sajnos rossz címet ad hozzá, igazából a La Merced-en van nem messze a Plaza De Armas-tól. Szerintem is aludj a Titicaca tavon, felejthetetln élmény, úgy fognak ragyogni a csillagok, hogy olyat még soha nem láttál:-)), de számíts rá, hogy éjszaka nagyon-nagyon hideg lesz (Chivayban is és Punoban is!!!,- Punoban együttt aludtam egy hostelben egy szlovák csajjal meg egy amcsi sráccal és halálra röhögtük magunklat azon, hogy sídzsekiben, sapkában, sálban fekszünk az ágyban a takaró alatt vörös orral ‘jéggé’ fagyva:-))
Cuscot én imádtam, tényleg sok a turista, de rendezett, gyönyörû város, végre van a házakon tetõ, stb…Szerintme a Pisac-i piac is megér egy látogatást, bár arról is sokan úgy nyilatkoznak, hogy elcsépelt, stb, szerintem nem igaz.

Jó utat!
Marcsi