demokrácia

#400172 Hozzászólás

pó apó

demokrácia

Ahhoz képest, hogy idõnként még az “utazás” fórumon milyen közönséges és durva válaszok röpködnek az anonim szerzõk bátor megfogalmazásaiban, ez a kis vita nem fajult el. De. Hogy tizenvalahány évvel ezelõtt nem volt demokrácia (én épp eleget szívtam benne), attól az még nem azt jelenti, hogy amit az elmúlt 3 évben sikerült végigélvezni, az a demokratikus folyamatok megerõsítését szolgálta volna -és most igen visszafogottan fogalmaztam. Ez még demokrácia, de nem megyünk jó irányba.

Csaba annyit írt, hogy “nem teljesen demokratikus rendszer” ami most itt van és ez szerintem is így van. És amit ez a kormányzat az ország megosztásának érdekében tett (anyagilag és politikailag is jól kimélyítette a rést -nem tudom, hogy ezért, vagy a haveroknak leosztott milliárdokért terheli nagyobb felelõsség), annak szemléletes példája, hogy Gitta -ahogy írta- sajnos nem hajlandó már utazásról sem értekezni azokkal, akik más véleményen vannak. Ez a baj és nagy kár.

Különben a Népszabadság pedig már régen nem az, ami volt, mint ahogy a szocik sem azonosak a Kádár rendszer elvtársaival. És ahogy sajna a fiúk sem azonosak azokkal, akiket a 90-es évek elején megismertünk, vagy akikre 98-ban szavaztunk.

De az utazásokról ugye azért még lehet beszélni. Vagy már nem?