denes(s)

#410340 Hozzászólás

benoe

denes(s)

haho, hk-ban 100% biztonsaggal adnak vizumot. ezt azert mondom el megint, szazadszor is, mert mindig vannak, akik ketkednek. nem tudom mi a ketkedes oka, altalanos iskolai logikaval is ki lehet kovetkeztetni, hogy hk-ban adnak kinai vizumot.

ha valakinek meg mindig vannak mentalis problemai, javaslom a “reductio ad absurdum” hasznalatat (ez egy olyan logikai bizonyitasi modszer, amivel feltesszuk a bizonyitando allitas ellenkezojet, es ha ellentmondasra (absurdum) jutunk, akkor ha valaminek az ellenkezoje teves, akkor maga az allitas nyilvan igaz.

itt is be lehet vetni… tegyuk fol, hogy hk-ban nem adnak kinai vizumot. mivel tudjuk, hogy hk-ba naponta kb 10,000 turista jon-megy, es ezeknek egy nagyon nagy hanyada kinat is meg szeretne nezni, nezzuk meg, milyen erdekes szituacio alakulna ki, ha a hk-kinai hataron NEM adnanak (rejtelyes okok miatt) vizumot az embereknek. nem, nem es nem! csakazertsem! (tenyleg eleg furcsa logika kell, hogy ezt feltetelezzuk, de tegyuk meg.) nos, ebben az esetben naponta ott gyulekezne tobbezer ember a hk-kinai hataron, es duhongene, hogy nem tud atmenni a masik oldalra. es ezeknek az embereknek penz van a zsebeben (turistak), amire a hatar masik oldalan nagy szuksege lenne par embernek. nos, lehet latni, hogy ez egy elegge nem-evilagi szituacio, normalis emberek, tarsadalmak nem csinalnak ilyen butasagot.

tehat az alapfeltetelezes volt rossz, miszerint hk-ban (mondom: rejtelyes okok miatt) NEM adnak vizumot. ha tehat ennek az ellenkezoje igaz (mint ahogy valoban igaz is), akkor erthetetlen, hogy mit tokolnek, szerencsetlenkednek, haboznak, stb egyesek, ahelyett, hogy felulnenek egy hk-i gepre (mondom: http://www.oasishongkong.com a legolcsobb most), aztan ott vennenek vizumot.

denes: februar elejetol leszek ott megint, juniusban (is) szeretettel varlak arrafele. sima lesz az ugy, nem is lehet mas.

orulok, hogy vegre kbalazs IS csatlakozott a nyertesek taboraba, es beismeri, hogy lehet hk-ban vizumot venni. igazabol az “intezes” szo kicsit hivatalosnak tunik, ennel sokkal poriasabb a hk-i valosag: penzert adjak, gyorsan, fajdalommentesen, meg az adatlapot is kitoltik helyetted, csak porogjon a dolog. a burokracianak meg a szelloje sem erzodik a hk-i vizumVASARLAS soran. azert orulok kbalazsnak, mert o kuldott eddig mindig mindenkit a bajza utcaba, vehemensen (tkp csakazertis: ha en azt mondtam, gyertek hk-ba, akkor o csakazertis lehulyezett, es elkuldte a gyanutlanabb fajtakat a bajza utcaba sorban allni, okmanybelyeget nyalni, adatlapot kitolteni, stb). a valtozas attol lehet, hogy kemeim jelentese szerint (mert magatol nem vallotta be) mar huzamosabb ideje az en vadaszmezomon (kanton) tanyazik. es bizony kanton jo hely, ott gyorsan megokosodik az ember. jo hatassal volt ra is, mint lathato, mar nem kuld mindenkit a bajza utcaba :-)

utkonyvet is altalaban az ir, aki a legkevesbe ismeri az orszagot (viszont kozel van a tuzhoz, es elvallalja). c’est la vie.

ja igen: aki pekingbe megy, az is mehet hk-on keresztul: hk-bol pekingbe vonattal-repulovel olcson fel lehet jutni. teny, hogy van kozvetlen jarat (valami erthetetlen, valoszinuleg politikai okbol pekingbe, es nem a sokkal esszerubb hk-ba), es az is lehet, hogy olcso, de tudomasom szerint NEM mindennap. az arat sem tudom, de gyanitom, hogy a mar emlitett oasishongkong araival az se tud vetekedni.

en altalaban lebeszelem az embereket, hogy pekingbe menjenek, mert a turisztikai latvanyossagokon kivul ott sok jo nem var rajuk. en abszolut DEL KINA parti vagyok, szerintem ott erdemes kezdeni-vegezni az utat, kozben kina belsejeben is korul lehet nezni, bar abban sok koszonet ugysem lesz. de persze: kinek a pap, kinek a papne.. van, aki pont azt elvezi, hogy nem talal angol vecet, senki nem beszel angolul, es allandoan atverik, meglopjak, es a legalapvetobb civilizacios vivmanyokat is nelkuloznie kell. ismerek ilyen furcsa gondolkodasuakat, tehat erre is van lehetoseg: de akkor is delen kell kezdeni…