Dettinek

#295588 Hozzászólás

LR

Dettinek

Szia,
nos kultúra..mi nem vettünk erõt,hogy városokat járjunk be a távolság miatt.Volt bérelt autónk,egy kis KIA jeep 50 USD/nap, de csak 2-3 napot programoztunk messzebbre a szállástól,akkor sem kultúra irányba.Szóval ez ügyben csak keveset tudok segíteni,mi pihenni mentünk.A vezetésnél figyelni kell nagyon,mert a dominikai nem nagyon tartja be a kreszt,sõt jogosítvány sem kell nekik a vezetéshez. :-) Rengeteg motor van, 3-4-en is utaznak rajta,és szállítanak vele mindent a koporsótól az ételig.
A delfinárium nem messze van Puerto Platatol és Cabarete-tõl, mi nem voltunk,csak többször elmentünk elõtte.Állítólag nagy élmény 100 USD/fõ a belépõ, és még ha úszni is akarsz a delfinekkel 150 USD/fõ.Delfinen kívül más állatok is vannak,fehér tigris, papagáj stb.
Hol szálltok meg? Pont Cabarete-ben?
A dominikaiak kisbusszal közlekednek,ezt kvakvának hívják,és annyian utaznak vele,ahányan csak felférnek.Van taxi is,leinted az út szélén,és megáll.A nagyobb városokba úgy tudom mennek buszok,és lehet Cabarete-ben is befizetni szervezett programokra,túrákra. Vannak vízesések a hegyekben,de az 2-3 napos program,mert fel kell jutni,és az utak miatt ez is sok idõ.
Angolul általában beszélnek.
Mi nagyon élveztük.
Ha van még kérdésed,csak bátran.